Cresterea copilului

#copii #telefon mobil #adolescenti #smartphone

Cand este bine sa-i cumperi copilului tau un telefon mobil?

Unii parinti considera ca telefoanele mobile sunt instrumente esentiale prin care pot pastra legatura cu copiii lor atunci cand nu sunt langa ei. Astfel, in ultimii ani, telefoanele mobile au inceput sa fie utilizate de la varste din ce in ce mai mici. Multa lume se intreaba cand este momentul oportun pentru a-i oferi unui copil un telefon mobil. Descopera ce presupune ca un prescolar, scolar sau adolescent sa detina un telefon mobil.


Telefonul mobil la prescolari


In general, prescolarii nu au nevoie de un telefon mobil, deoarece sunt supravegheati in permanenta, atat acasa, cat si la gradinita. Cumpararea unui telefon mobil pentru un copil care nu stie sa il foloseasca poate fi considerata un simplu moft al parintilor.

In cazul prescolarilor, telefonul mobil poate avea mai mult dezavantaje decat avantaje: il pot pierde cu usurinta din neatentie, le poate fi furat sau il pot strica. La aceasta varsta, copiii nu sunt suficient de responsabili pentru a detine un telefon mobil.


Telefonul mobil la elevii din clasele primare


Cand copilul tau este la scoala, simti nevoia sa comunici in permanenta cu el, iar telefonul mobil poate fi cea mai comoda si eficienta solutie. Studiile arata ca procentul scolarilor care primesc telefoane mobile de la parinti creste pe masura ce cresc si anii de studiu.

Cercetatorii care au intreprins studiul spun ca in clasa a 3-a este momentul oportun in care ii poti cumpara copilului tau un telefon mobil, insa trebuie sa il inveti cum sa-l foloseasca si cum sa aiba grija de el.

Este indicat ca elevul sa nu tina telefonul la vedere atunci cand se afla pe strada, intrucat ii poate fi furat. Este recomandat sa treci in telefon nu doar "mama" sau "tata", ci numele intreg, pentru ca, in caz de nevoie, sa puteti fi contactati cu usurinta.

La aceasta varsta, telefonul mobil nu trebuie sa fie neaparat de ultima generatie. Gandeste-te ce functii ale telefonului i-ar fi necesare copilului. El iti va cere un telefon performant, insa nu trebuie sa-i indeplinesti dorinta daca tu consideri ca nu are nevoie de un astfel de obiect.


Telefonul mobil la adolescenti


Adolescentii din ziua de azi sunt innebuniti dupa telefoane mobile si vor ca acestea sa fie cat mai performante. In functie de bugetul de care dispui, ii poti lua un smartphone, de exemplu, insa este bine sa stii ca si in cazul adolescentilor telefonul mobil are dezavantaje: il poate face sa fie neatent la ore sau il poate determina sa ridice costul facturii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului