Cresterea copilului

#valul 5 # sorin cimpeanu #scoala online #scoli #pandemie

Cand intra scolile in online, in noul val! Anuntul facut de ministrul Educatiei

Noul val pandemic isi face simtita prezenta tot mai mult si in Romania. Avand in vedere situatia actuala, cei mai multi parinti isi pun problema trecerii scolilor in format online.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu a anuntat care sunt conditiile in care scolile vor trece in online.

“Scolile unde procentul profesorilor vaccinati este sub 60%, iar incidenta din localitate este peste 3% vor trece in online", a anuntat ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu. 

Vineri va fi anuntata lista unitatilor de invatamant in care, incepand din urmatoarea saptamana, cursurile se vor desfasura online. Este vorba despre unitatile de invatamant in care vineri, rata de vaccinare a personalului nu trece de 60%. Acest lucru se va intampla insa numai in cazul in care incidenta din localitatea/orasul respectiv despaseste 3 cazuri la mia de locuitori.  

Cate scoli pot trece in online in urmatoarea perioada

Numarul unitatilor de invatamant in care rata de vaccinare este in continuare sub 60% este de aproximativ 3.000 la nivel national. In acelasi timp, in alte 2.000 de unitati de invatamant, rata de vaccinare a personalului este de 100%. In acelasi timp, alte 14.000 de unitati de invatamant au rata de vaccinare de peste 60%, a anuntat Sorin Cimpeanu.

In Capitala sunt aproximativ 60 de unitati de invatamant in care rata de vaccinare nu ajune la 60%, iar in judetul Ilfov 30 de unitati de invatamant. Acestea urmeaza sa intre in online, daca personalul nu se vaccineaza iar incidenta cazurilor creste peste 3 la mie.

“Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar exista circa 3.000 de unitati de invatamant in care rata de vaccinare este in continuare sub 60%, dupa ultimele raportari.

Este suficient ca o singura persoana, angajat al acelei scoli sa se vaccineze pentru a depasi acel prag de 60%.

Daca in ziua de luni cu raportare la ziua de vineri nu va fi depasita rata de vaccinare de 60%  si localitatea respectiva are o incidenta de sub 3% din pacate in acea scoala cursurile vor incepe in online", a spus Sorin Cimpeanu ministrul Educatiei, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului