Cresterea copilului

#esec #accidentari #temeri parinti #teama de persoane straine #vatamari

Care sunt cele mai mari temeri ale parintilor si ce poti face pentru a scapa de ele

Lucrurile pe care nu le poti controla te sperie, de obicei, cel mai tare. Acelasi lucru se intampla si in cazul parintilor, care isi fac zilnic zeci de griji pentru copiii lor. Iata care sunt cele mai mari temeri ale parintilor, potrivit specialistilor!

1 Sperante mari

Una dintre temerile parintilor este aceea ca cel mic nu va avea parte de educatia si oportunitatile necesare pentru a se ridica la adevaratul potential. Potrivit unor studii recente, aceasta temere o au parintii inca de la nasterea copilului. Din aceasta situatie, cei mai castigati sunt oamenii de marketing, care profita de slabiciunile parintilor si scot pe piata produse si programe menite sa-i motiveze pe copii si sa le asigure succesul.

Cu toate acestea, sfatul cercetatorilor americani este ca parintii sa cumpere cat mai putine jucarii, intrucat s-a constatat ca micutii sunt mai creativi, cand sunt nevoiti sa improvizeze jocurile zilnice.

2 Teama de persoane straine

Protejarea copilului este unul dintre instinctele parintesti de baza, si majoritatea parintilor se tem ca o persoana straina ii va ataca sau rani copilul. Vestea buna este ca, potrivit unor cercetari recente, incidenta globala a maltratarii copiilor este in scadere. Abuzul fizic asupra copiilor, precum si abuzul sexual au scazut in ultimii ani.

3 Accidente si vatamari

O alta temere a parintilor este aceea ca cel mic va fi ranit, in urma unui accident. In acest sens, este important ca parintii sa il invete pe cel mic regulile de circulatie si sa ii explice ce are voie si ce nu are voie sa faca in trafic. In plus, pentru siguranta copilului, acesta nu ar trebui lasat sa se joace in locurile unde trec foarte multe masini.

De asemenea, este recomandat ca parintii sa foloseasca scaunul pentru copil atunci cand merg cu masina. Majoritatea deceselor in randul copiilor au drept cauza lipsa securitatii necesare a copilului, in timp ce se afla in masina.

4 Neadaptare sociala

Teama ca cel mic nu va reusi sa se integreze in societate este o alta preocupare a parintilor. Timiditatea este o problema care trebuie luata in serios, inca de la varste fragede, intrucat altfel ar putea aparea probleme cu stima de sine, performante slabe la scoala, depresie si se poate ajunge chiar la suicid.

In acest sens, parintii ar trebui sa stabileasca o relatie de prietenie cu cel mic si sa discute ori de cate ori il supara ceva. Intotdeauna, comunicarea este cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemelor!

Sursa foto: netodd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului