Cresterea copilului

#parinti #copii #familie #parinti moderni #timp familie

Cat timp de calitate mai petrec impreuna membrii familiilor moderne?

Programul de lucru incarcat ii transforma pe parinti in roboti care isi onoreaza mecanic indatoririle si nu mai au timp pentru familiile lor. In plus, atunci cand nu muncesc pentru serviciu, isi sacrifica timpul pentru a face fata volumului mare de sarcini casnice.

Acestea sunt concluziile unui studiu comandat de compania suedeza de mobila IKEA si citat de cotidianul britanic Daily Mail. Astfel, cercetarea a scos la iveala faptul ca membrii unei familii obisnuite reusesc sa petreaca impreuna doar 36 de minute, asa numitul "quality time", in fiecare zi.

De vina este programul de lucru prea incarcat al membrilor familiei, cat si volumul mare de sarcini casnice carora acestia trebuie sa le faca fata, se mai arata in sursa citata. In felul acesta, membrii familiei reusesc cu greu sa isi faca timp pentru a se simti bine impreuna.

La cercetarea comandata de compania de mobila au participat 2.000 de adulti si aproape jumatate dintre acestia considera ca echilibrul dintre munca si joaca este afectat in defavoarea ultimului.

Petrec impreuna doar 15 zile pe an

Totodata, cercetatorii au mai aflat ca o familie reuseste sa organizeze reuniuni complete doar 15 zile pe an. Asta inseamna ca membrii familiei sunt impreuna de Craciun, in diverse duminici sau in zilele calduroase la iarba verde, cand petrec in jurul unui gratar.

Alte modalitati prin care membrii unei familii se pot bucura de un timp de calitate petrecut impreuna sunt reprezentate de vizitele la bunici sau momentele in care parintii le citesc celor mici cate o poveste seara, inainte de culcare.

"Viata de familie devine tot mai agitata pe masura ce trece timpul, deci nu este surprinzator ca de Craciun este ziua in care petrecem cel mai mult timp impreuna.", a declarat purtatorul de cuvant al companiei suedeze, Gemma Arranz.

70% nu comunica intre ei seara

Studiul a mai scos la iveala ca un alt impediment este reprezentat de sarcinile casnice de care se impiedica fiecare familie. Astfel, 55% dintre familii au declarat ca sunt afectate de viata agitata si ritmul haotic in care se desfasoara lucrurile, in timp ce 70% din cei chestionati au recunoscut ca sunt momente in care intreaga familie se aduna in jurul televizorului si nu exista nici un fel de conversatie din cauza ca membrii sai sunt prea obositi.

sursa foto: dailymail.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului