Cresterea copilului

#alaptarea bebelusului #bebelusi #alaptare

Ce faci atunci cand bebelusul refuza sanul

Pentru orice mamica care alapteaza, refuzul bebelusului de a se hrani de la san poate fi dificil. Inainte de a te ingrijora, afla ca fenomenul poate fi declansat de o serie de factori adesea usor de inlaturat. Afla mai jos ce trebuie sa faci cand bebelusul refuza sanul!


Ce se intampla cand bebelusul refuza sanul?

Chiar daca bebelusul pare fericit sa vina la sanul tau, constati ca isi pierde rapid interesul si incepe sa planga. Refuzul sau poate fi instant, insa in multe cazuri apare treptat. Acest fenomen poate aparea si dupa ce o lunga perioada de timp nu au existat probleme la alaptare. Insa, cand se intampla, bebelusul incearca sa iti transmita ca ceva nu este in regula.


Cauzele pentru care bebelusul refuza sanul

Durere sau disconfort. Aparitia dintilor, infectiile la urechi sau anumite rani cauzeaza dureri in timpul alaptatului, ceea ce duce la refuzul sanului.

Boli. Gripele sau racelile impiedica respiratia corecta a bebelusului in timpul alaptatului, iar rezultatul este refuzul sanului.

Mirosuri sau gusturi neobisnuite. Schimbarile de miros ale corpului mamei, cauzate de folosirea unor noi produse de ingrijire, pot duce la pierderea interesului bebelusului de a se hrani de la san. Totodata, si schimbarea gustului laptelui matern, provocata de alimentele consumate de mama, poate duce la refuzul bebelusului.

Trebuie sa stii ca refuzul bebelusului nu este intotdeauna un motiv de ingrijorare. Aceste episoade sunt scurte si, in decurs de cateva zile, bebelusul va accepta sanul din nou.


Ce trebuie sa faci cand bebesului refuza sanul

Nu renunta. Chiar daca bebelusul refuza sanul, mai incearca de cateva ori sa il alaptezi. Daca refuza de fiecare data, fa o pauza si incearca mai tarziu.

Schimba pozitia. Pentru a-l stimula pe cel mic, incearca mai multe pozitii de alaptat. Totodata, daca bebelusul este racit, poti incerca sa ii cureti nasul inainte de alaptare, pentru a-i imbunatati respiratia.

Alapteaza intr-un loc linistit. Incearca sa il alaptezi pe cel mic intr-o camera mai intunecata si linistita.

Joaca-te cu bebelusul. Contactul direct cu bebelusul, piele pe piele, dintre tine si bebelus ii poate retrezi interesul pentru alaptare.

Analizeaza-ti obiceiurile zilnice. Gandeste-te la schimbarile din programul tau zilnic, care pot afecta relatia cu bebelusul. Esti stresata? Iei medicamente noi sau consumi alte alimente?

In cele din urma, daca bebelusul refuza sanul pentru mai multe zile consecutive sau este constipat, este indicat sa mergi la medic.


Sursa foto: realmagick.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului