Cresterea copilului

#televizor copii #dezvoltare creativitate #prescolari #televizor #creativitate

Ce impact are televizorul asupra dezvoltarii creativitatii copilului

Televizorul este de nelipsit din orice locuinta. Ba mai mult, mult dintre locuinte au cate un televizor in fiecare camera. Specialistii au atras in nenumarate randuri atentia asupra faptului ca televizorul are un impact negativ asupra sanatatii si dezvoltarii copiilor.

Cu toate acestea, numarul orelor pe care cei mici le petrec in fata televizorului este in continua crestere. Oamenii de stiinta s-au apucat sa studieze amanuntit care sunt efectele acestuia dezvoltarii. Acestia au ajuns la concluzia ca televizorul are efecte nocive asupra sanatatii dar si asupra proceselor psihice, precum creativitatea.

Televizorul inhiba gradul de imaginatie. Din cauza imaginilor pe care televizorul le prezinta, in acord cu o anumita poveste, creierul nu mai este nevoit sa isi creeze propriile sale poze, astfel, functia de imaginatie inhibandu-se si atentia fiind concentrata strict la ceea ce se arata deja. Fapt ce nu poate fi spus si despre romane, deoarece povestile acestora, lipsite de imagini, forteaza la crearea propriilor scenarii imaginative, scrie mediafax.ro.

Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca televizorul este necesar in viata copiilor. Insa pentru perioade scurte de timp. De asemenea, copiii trebuie sa urmareasca doar emisiuni educative, specifice varstei lor. Doar in acest fel televizorul ii ajuta sa-si dezvolte imaginatia. Ba mai mult, cercetatorii sustin ca acest lucru le poate dezvolta un camp imaginativ mai larg, spre deosebire de cel al copiilor ce privesc seriale, filme sau emisiuni ce depasesc abilitatile lor de a percepe ceea ce se intampla.

De asemenea, expertii atrag atentia asupra faptului ca, in perioada prescolara, copiii au capacitatea de a asimila rapid informatiile si au puterea de a imita tot ceea ce vad, cu o precizie de invidiat. Deoarece televiziunea produce foarte multe imagini cu tenta sexuala si violenta, gradul imaginativ al copiilor se va dezvolta in acest demers, ceea ce se va putea observa in timpul petrecut la joaca, cu colegii.

Concluzia este faptul ca, cei mici se pot uita la televizor insa numai la emisiuni adecvate varstei lor si pentru perioade scurte de timp.

Sursa foto: live-av.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului