Cresterea copilului

#masti de protectie elevi #masti elevi # masti de protectie #incepere scoala #scoala

Ce masti de protectie vor fi obligati elevii sa foloseasca la scoala. Ce tip a interzis ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii si premierul Romaniei Florin Citu au anuntat ce masuri vor fi implementate in noul an scolar pentru ca elevii sa fie in siguranta. Autoritatile doresca prezenta fizica in unitatile de invatamant. Daca rata de incidenta va trece de 6 la mia de locuitori se va trece insa la scoala online.

 

Premierul Florin Citu le-a transmis prefectilor ca prioritatea este siguranta copiilor si desfasurarea cursurilor, in conditii de pandemie, cu prezenta fizica.

„In ceea ce priveste anul scolar, este clar ca avem nevoie de o verificare a tuturor cladirilor in care functioneaza scolile, acolo unde nu s-au facut inca. Deci asta este prioritatea zero. Vreau sa eliminam din start acele pericole, acolo unde sunt probleme, sa stim exact unde sunt scolile cu probleme si sa vedem cum putem sa rezolvam problema, situatia. Si as vrea sa eliminam anul acesta, pe cat posibil, acele discutii sau evenimente, disfunctionalitati pe care le vedem la fiecare inceput de an scolar. De aceea ne pregatim de acum pentru inceputul anului scolar. Pe de-o parte, e adevarat, suntem inca in pandemie, si trebuie sa tinem cont de acest lucru. (…) Vreau sa incepem scoala cu prezenta fizica si sa ramana asa, deci trebuie sa luam toate masurile, sa respectam toate normele pe care le avem de protectie impotriva COVID. Deci pentru inceperea anului scolar prioritatile zero: siguranta copiilor si bineinteles in conditii de pandemie sa ramana anul scolar cu prezenta fizica”, a declarat Florin Citu, marti, la videoconferinta cu prefectii.

Ce scenarii vor fi aplicate daca se depasteste rata de 6 la mia de locuitori

In cazul in care vor exista localitati in care rata de incidenta va depasi 5 cazuri la mia de locuitori se iau in calcul urmatoarele scenarii: trecerea in invatamant online integral sau sistem hibrid cu invatamant online pentru copiii care sunt nevaccinati si netrecuti prin boala si posibilitatea de a continua invatamant fata in fata pentru copiii care sunt vaccinati sau trecuti prin boala in ultimele 180 de zile.

Orele de sport se vor desfasura preferabil in spatii exterioare, iar daca conditiile meteo nu permit, orele se vor tine in interior, pana la incidenta de 2 la mie fara masca de protectie, a mai anuntat ministrul Ioana Mihaila.

Toti elevii vor fi insa obligati sa poarte la scoala sau la facultate masca de protectie chirurgicala. Mastile textile au fost interzise de ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

Toti elevii din invatamantul primar, gimnazial, liceal, precum si la nivelul universitatilor si facultatilor vor fi obligati sa poarte numai masti de uz medicinal in incinta scolilor, a anuntat marti Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului