Cresterea copilului

#bebelusi # siguranta copilului #siguranta bebelusului #pericole copil #sanatatea copilului #accidente domestice

Ce nu stiai despre siguranta bebelusului tau?

Nu doar prizele, colturile mobilei sau detergentii reprezinta principalele pericole din casa pentru siguranta bebelusului . Ai putea fi surprinsa, dar si ferestrele, cosmeticele, alimentele, jucariile, masina de spalat, linguritele de plastic sau cuptorul neincins sunt la fel de riscante pentru sanatatea lui.

 

Masina de spalat, periculoasa si cand nu este bagata in priza


Fie ca e vorba de masina de spalat vase sau de cea de haine, pericolul ramane acelasi. Chiar si fara a fi in functiune, acestea pot fi un factor de risc pentru sanatatea celui mic. Copilul adora sa se ascunda si sa se furiseze in spatii mici, incearca mereu sa se bage in cuva si risca sa ramana blocat sau sa se taie ori accidenteze in grilajele masinii de spalat vase.
 

Cosmeticele, la fel de periculoase ca produsele de curatat


Nu stii cum sa mai ascunzi detergentii si insecticidele de bebe, dar lasi in preajma lui cosmeticele tale. Trebuie sa stii ca riscul este acelasi. Acestea contin substante chimice care pot produce intoxicatii, daca sunt inghitite, sau inec , daca raman blocate in gat.
 

Ferestrele, risc crescut de cadere


Te gandesti probabil ca bebelusul nu are cum sa ajunga la fereastra deschisa pentru a risca sa cada. Daca in preajma acesteia se afla o piesa de mobilier pe care se poate catara si care ii poate facilita accesul, atunci micutul poate ajunge cu piciorusele direct pe pervazul ferestrei.
 

Alimentele, risc de inec, intoxicatii sau alergii


Ai putea crede ca alimentele lasate in preajma copilului sunt inofensive. Chiar daca nu sunt la fel de riscante precum detergentii, ele sunt periculoase pentru bebelus.

De exemplu, daca bebelusul gaseste un bob de strugure, o aluna, nuca sau alte alimente tari si de dimensiuni mici, el risca sa se inece cu ele sau sa sufere reactii alergice. In plus, poate gusta din alimente alterate sau neadecvate pentru varsta lui.

 

Cuptorul, riscant si cand nu e pornit


Cuptorul incins este una dintre temerile principale ale mamicilor cand vine vorba de bebe. Dar si cand nu este pornit poate pune in pericol sanatatea lui. El se poate catara si patrunde in interior sau poate rasuci butoanele si declansa emanarea gazelor. Apare riscul intoxicarii sau al ranirii in grilajele acestuia.


Lingurita de plastic, risc de inecare


Nu da copilului sa pape cu lingurita de plastic. Cu atat mai putin nu trebuie sa ii lasi la-ndemana furculite sau cutite din acelasi material. Exista riscul sa se rupa in dintii lui si sa se inece cu bucati din ele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului