Cresterea copilului

#gadget #an scolar #copii #elevi #studenti

Ce sume scot parintii din buzunar in aceasta toamna pentru gadgeturile copiilor

In ultimii ani, cumparaturile pentru inceperea noului an scolar si universitar nu se mai rezuma doar la rechizite ci si la gadgeturi. Astfel, parintii sunt nevoiti sa scoata din buzunar pentru a-si bucura copiii cu cele mai potrivite telefoane, tablete sau smartwatch-uri minim 1.550 de lei.

„Stilul si utilitatea sunt cuvintele cheie pentru tinerii din ziua de azi si nu doar in contextul vestimentatiei. Tehnologia ocupa un procent important din timpul lor, mai ales pentru cei ce sunt considerati trend-setteri in comunitatile din care fac parte, iar principalele device-uri din recuzita lor sunt telefonul, tableta si, mai nou, smartwatch-ul”, a declarat Tudor Tiboc, director general al QuickMobile.

Alegerea smartphone-ului potrivit poate fi dificila pentru parinti, intrucat acestia mizeaza pe un produs cu un pret rezonabil, achizitionat fara abonament, a carui durata de viata sa fie cat mai lunga. De asemenea, telefonul ideal pentru parintii mai protectivi le permite acestora sa-si monitorizeze copiii prin GPS si sa le impuna limite cu privire la folosirea aplicatiilor sau chiar in ceea ce priveste apelurile.

Pe de alta parte, cerintele elevilor vizeaza o capacitate de memorie mare si un procesor puternic, pentru a-si putea instala cu usurinta jocurile si aplicatiile preferate, dar si o camera foto performanta.

Potrivit reprezentantului companiei, pretul unui model care sa fie pe placul ambelor tabere se situeaza intre 400 Lei si 1.000 Lei.

Dincolo de telefoane inteligente, din rucsacul generatiei contemporane nu lipsesc nici tabletele. Mai usor de transportat decat un laptop, tableta devine un accesoriu in programa scoala, oferind acces instant la mai multe informatii sau aplicatii dedicate studiului.

„Alegerea tabletei potrivite trebuie sa tina cont de activitatile ce urmeaza a fi desfasurate. De exemplu, unui student la Arhitectura sau Constructii ii vom recomanda un produs ale carui specificatii tehnice pot sustine aplicatii de desen digital si care sa fie insotite de un stylus, preturile unui astfel de model pornind de la 1.550 lei, pe cand un student pasionat de lectura, care doreste sa fie permanent conectat la Internet, isi poate achizitiona un model cu mai putin de 800 de lei”, a completat Tudor Tiboc.

Nu in ultimul rand, reprezentantii generatiei Y, pentru care epoca digitala inseamna in primul rand mobilitate, isi indreapta atentia si catre device-uri inedite, precum ceasurile inteligente. Conectat la telefonul mobil si la functii precum e-mail, apeluri sau mesaje text, un smartwatch se doveste extrem de util atunci cand nu se permite verificarea telefonului sau cand un apel inoportun deranjeaza intreaga sala de curs.

„Si in aceasta categorie, optiunile sunt numeroase. O varianta potrivita pentru parintii care isi doresc monitorizarea permanenta a copiilor prin GPS este smartwatch-ul LG Kizon, al carui pret este de 350 lei. Pe de alta parte, pentru liceenii sau studentii care se afla in cautarea unui gadget prin care pot controla toate celelalte device-uri (telefon, tableta, PC), Mykronoz Zewatch 2 este alegerea perfecta”, a mentionat Tiboc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului