Cresterea copilului

#protectie solara #solutii #adolescenti #impuritati #curatare #ritual ingrijire #ser

Ce trebuie sa stie adolescentii despre ingrijirea pielii

Ritualurile de ingrijire a pielii pe care le insufli adolescentului tau nu numai ca il vor ajuta sa aiba o piele sanatoasa si frumoasa, insa vor deveni obiceiuri benefice pentru tot restul vietii. In acest fel, copilul tau va invata de foarte tanar sa aprecieze curatenia si grija pentru propria persoana. Afla mai jos ce trebuie sa stie adolescentul tau despre ingrijirea pielii!

Specialistii in dermatologie arata ca nu este niciodata prea devreme sa iti incurajezi copilul sa adopte obiceiuri sanatoase de ingrjire a pielii. De asemenea, este foarte important sa discuti cu adolescentul despre ingrijirea corporala si sa ii explici ca pielea trece prin numeroase schimbari de-a lungul vietii, deci si modul de ingrijire trebuie adaptat acestor schimbari.

Cum iti inveti adolescentul sa iti ingrijeasca pielea

1 Solutii de curatare a pielii adolescentilor

Incepe prin a-ti incuraja adolescentul sa isi curete pielea zilnic, fara exceptie. Tenul trebuie curatat de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu un produs destinat tipului sau de piele. La fel cum l-ai invatat sa se spele pe dinti dupa fiecare masa, in aceeasi masura se va obisnui si cu acest ritual important.

La aceasta varsta, cele mai potrivite produse pentru inlaturarea impuritatilor de pe suprafata pielii sunt solutiile antiacneice, lotiunile tonice si mastile exfoliante. De asemenea, foarte eficiente pentru acnee sunt exfoliantele pe baza de acid salicilic sau glicoli, care curata pielea in profunzime, fara sa ii perturbe echilibrul natural.

2 Seruri pentru curatarea pielii adolescentilor

Dupa ritualul de curatare a pielii, este recomandat ca adolescentii sa foloseasca si un tratament pe baza de ser. Aceste substante sunt extrem de eficiente in perioada delicata a pubertatii si adolescentei, cand cosurile apar foarte frecvent.

Ingredientele din aceste seruri au o serie de beneficii pentru piele. De exemplu, retinolul din produsele pentru piele are proprietati antiacneice, antiinflamatorii si previn pigmentarea pielii.

3 Lotiuni de protectie solara pentru adolescenti

Un alt pas extrem de important in ingrijirea pielii la varsta adolescentei este protectia solara. Tinerii trebuie sa foloseasca in permanenta, chiar si in sezonul rece, creme si lotiuni cu factor de protectie solara, care sa ii protejeze de razele UVA si UVB. In acest mod, pielea va fi in forma maxima la varsta adulta si va rezista in fata pericolelor asociate cu declansarea bolilor dermatologice.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului