Cresterea copilului

#nastere #sarcina #travaliu #program spitale sarbatori #cezariana #declansarea travaliului

Ce trebuie sa stii daca nasti de Craciun?

Craciunul este la cateva zile distanta, dar nici sarcina ta nu mai are prea multa rabdare pana dupa sarbatori. Esti in cadou de la Mos Craciun: un bebe frumos si sanatos!

In cazul in care are loc declansarea travaliului si bebe este dornic sa fie prezent in viata voastra de Craciun, s-ar putea sa intampini ceva dificultati, pe care e bine sa le eviti din timp, dar se poate si ca aceasta potrivire sa fie in avantajul tau din anumite puncte de vedere. Iata la ce sa sa te astepti si ce trebuie sa planifici!
 

Afla planurile medicului care te asista la nastere


Afla din timp care sunt planurile de sarbatori ale medicului care-ti monitorizeaza sarcina si cu care planuiesti sa nasti.

Vezi daca lucreaza de sarbatori sau daca se arata disponibil pentru fi chemat de urgenta la spital, in cazul in care ti se rupe apa. Este important sa stii daca te poti baza pe el sau nu.
 

Fa-ti un plan de rezerva


In cazul in care medicul este evaziv si nu iti ofera siguranta ca va fi prezent la spital in cazul in care intri in travaliu, fa-ti rapid un plan de rezerva.

Vorbeste eventual tot cu medicul tau si intreaba-l la ce alt medic poti apela daca se intampla sa nasti atunci sau intereseaza-te la spital cine va fi de garda, dar mai ales, vezi ce spitale vor deschise de Craciun. Vei sta mult mai linistita daca stii ca orice s-ar intampla, nasterea va fi pe maini bune.
 

Afla daca poti sa nasti un pic mai devreme


Daca ti-e teama de nastere in timpul zilelor de Craciun, cand exista riscul sa nu gasesti medicii in care ai cea mai mare incredere, discuta cu obstetricianul tau si vezi daca sarcina a ajuns la un stadiu suficient de dezvoltat pentru a induce travaliul si a planui nasterea un pic mai devreme.

Evident, aceasta idee trebuie luata in considerare doar in situatia in care fatul nu este pus in niciun fel in pericol, iar la momentul respectiv esti pregatita de nastere si esti in asteptarea primelor semne de travaliu.

In cazul in care optezi pentru o nastere inainte de termen este posibil sa se recurga la cezariana, in ciuda eforturilor de a se induce travaliul pe cale artificiala si de a se incerca o nastere naturala . Discuta riscurile si implicatiile pe care le implica planificarea unei astfel de nasteri si daca este cu adevarat cea mai buna optiune pentru tine.
 

Bucura-te si de avantajele de a naste in perioada Craciunului


Daca nasti in zilele de Craciun, te poti bucura de o serie de avantaje pe care cu greu le obtii in restul anului. Avand in vedere ca se primesc doar urgente la spitale si ca oricum, gravidele au prioritate, te vei bucura de ingrijire 24 de ore din 24.

Si atentia asistentelor si medicilor va fi mai crescuta in aceste zile, deoarece sunt un pic mai libere decat de obicei. Esti pe maini foarte bune si poti fi chiar rasfatata de personalul medical, ca sa nu mai spunem de cei dragi, care vor fi tot timpul pe langa tine si iti vor face toate placerile.

Insa cel mai frumos lucru este ca te poti bucura, intr-o perioada atat de speciala si spirituala, de cel mai frumos cadou de Craciun - bebelusul pe care ti-ai dorit atat de mult sa il tii in brate s-a nascut si esti mai fericita ca oricand.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului