Cresterea copilului

#bune maniere #scoala #parinti #copii #educatie #jucarii #tacamuri

Cei 7 ani de acasa: 7 bune maniere pe care orice copil trebuie sa le respecte

Bunele maniere se deprind inca din primii ani de viata, spun specialistii, si este de datoria parintilor sa ii invete pe cei mici cum sa fie respectuosi cu cei din jur si cum sa se comporte civilizat atat acasa, cat si in public. Iata cateva bune maniere importante pe care copilul tau ar trebui sa le cunoasca si sa le puna in aplicare atunci cand se iveste ocazia.


1 Sa salute musafirii

Specialistii spun ca este indicat sa-ti inveti copilul sa salute musafirii. Chiar si un simplu "buna ziua" sau "la revedere" este suficient pentru a face o impresie buna. O buna maniera pe care un copil ar trebui sa o deprinda este si aceea de a raspunde frumos atunci cand i se adreseaza o intrebare simpla, cum ar fi "ce faci".


2 Sa spuna multumesc

Copiii se bucura intotdeauna cand li se ofera ceva, dar pentru cadoul primit este bine sa stie ca trebuie sa spuna "multumesc".


3 Sa ceara ceva politicos

Invata-ti copilul sa ceara ceva intr-un mod politicos si sa spuna "te rog". Astfel, cererea lui nu va suna a porunca si va fi considerata o buna maniera.


4 Sa nu se holbeze la o persoana

Expertii spun ca este important sa-ti inveti copilul sa nu se holbeze la o persoana si sa nu arate cu degetul catre o persoana, mai ales daca omul respectiv are un handicap.


5 Sa isi imparta jucariile cu alti copii

Invata-ti copilul sa isi imparta jucariile cu alti copii atunci cand iese afara la joaca, deoarece astfel isi poate face noi prieteni.


6 Sa foloseasca tacamurile

Invata-ti copilul sa foloseasca tacamurile in mod corect si sa se stearga la gura si pe maini dupa ce termina de mancat. Aceasta buna maniera ii va fi de mare folos dupa ce va mai creste.


7 Sa nu vorbeasca peste altcineva

Copilul simte mereu nevoia de a fi in centrul atentiei, de aceea, daca vede ca persoanele din jurul lui nu il baga in seama, incepe sa se manifeste zgomotos tocmai pentru a atrage atentia. Invata-ti copilul sa nu vorbeasca peste un adult si sa nu intrerupa un adult implicat intr-o discutie. Aceasta buna maniera ii va fi de folos la scoala, cand va trebui sa fie disciplinat si sa o asculte pe doamna invatatoare.

Tu ce bune maniere l-ai invatat pe cel mic?

Sursa foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului