Cresterea copilului

#bebelus #cezariana #nastere naturala #nou-nascut #imunitate #astm

Cezariana creste riscul aparitiei astmului la bebelusi

Copiii nascuti prin cezariana risca sa aiba imunitatea mai scazuta fata de bebelusii nascuti pe care naturala, pentru ca acestia nu dobandesc bacterii ce s-au dovedit a fi benefice, preluate de la mama in timpul nasterii.

Cercetatorii au efectuat acest investigatii in conditiile in care mamicile apeleaza tot mai des la nasterea cezariana.

 

Una din patru mamici din Marea Britanie apeleaza la operatia de cezariana pentru a-si aduce pe lume bebelusul. Moitvele pot varia, de la varsta inaintata a gravidei pana la problemele de greutate care o impiedica pe mama sa nasca pe cale naturala.

Cercetatorii insa avertizeaza ca aceasta procedura ii expun pe micuti riscului de a dezvolta mai tarziu, diferite alergii, alergiile la mancare sau astmul fiind doar cateva dintre problemele cu care s-ar putea confrunta.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Puerto Rico si Universitatea din Colorado, bebelusii nascuti pe cale naturala prezentau comunitati de bacterii asemanatoare cu cele situate pe canalul de nastere al mamei, in timp ce copiii nascuti prin cezariana prezentau comunitati de bacterii intalnite in mod frecvent pe piele.

Cercetatorii considera ca diferite comunitati de microbi – multe dintre acestea de natura unica – il pot proteja pe fiecare individ de diferite boli.

Studiul a inclus 9 femei cu varsta cuprinsa intre 21 si 33 de ani si 10 nou-nascuti . Copiii au fost examintati la maxim 24 de ore de la nastere, cercetatorii analizand, printr-o procedura speciala, bacteriile prezente. Astfel, acestia au putut realiza un „portret” al comunitatilor de bacterii ale bebelusilor.

Cu ajutorul acestei informatii, cercetatorii vor putea urmari si anticipa evolutia bacteriilor respective, atata la varsta copilariei, cat si in perioada vietii de adult.

Citeste mai multe despre avantajele si dezavantajele nasterii naturale si prin cezariana in articolul Nastere naturala sau cezariana.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului