Cresterea copilului

#par #coafura #copii #coada #spic

Coafuri de vara pentru fetite

Temperatura ridicata de afara si parul lung al fetitei tale nu sunt tocmai cea mai buna combinatie pentru bunastarea copilului. Daca nu vrei sa-i tunzi parul fetitei tale, iata cateva variante moderne de aranjare a parului pentru a o feri pe micuta de stresul parului lung si de transpiratie, in acest sezon calduros.


Impletitura spic


Impletitura spic este o coafura foarte moderna pe care o adopta tot mai multe fete datorita faptului ca are un aspect mai sofisticat, usor de realizat, dar si pentru ca strange tot parul si nu il lasa sa cada peste ceafa si umeri. Ii poti impleti parul in modul clasic, poti opta pentru o cosita impletita intr-o parte sau ii poti face un coc foarte dragut din impletitura rezultata.


Daca inca nu ai invatat sa faci o impletitura spic, gasesti aici trei variante destul de simple. Ai de ales intre coada de peste (care este foarte apreciata in randul fetitelor), coada spic simpla si impletitura olandeza.
Aceste impletituri sunt potrivite atat pentru o zi torida, cat si pentru un eveniment special.


Coada impletita


Daca nu ai timpul necesar pentru a realiza o impletita spic sau pur si simplu nu iti reuseste niciun model, incearca sa ii faci o coada impletita. Pentru a evita ca parul sa ii atinga totusi ceafa, prinde mai intai parul intr-o coada la aproximativ 7 centimetri deasupra cefei si abia apoi incepe sa il impletesti.


Poti lasa coada impletita sa atarne sau o poti prinde intr-un coc cu ajutorul unor agrafe simple.


Coc


Un coc la baza cefei sau intr-o parte, accesorizat cu o floricica sau un fluturas din plastic, ii va da fetitei tale un aer strengaresc. Cocul se realizeaza foarte simplu si este de efect: piaptana parul copilului, fa-i o carare sau da-l peste cap, stabileste in ce parte vrei sa fie cocul si prinde-l intr-o coada simpla. Rasuceste-l apoi coada ca pe o spirala, inconjoar-o in jurul bazei si prinde-l cu un alt elastic.


Sfaturi:


Evita sa utilizezi produse de fixare pentru parul fetitei tale, oricat de multe suvite rebele ar avea. In general ceara de par , fixativul si spuma nu sunt tocmai recomandate pentru parul unui copil. Lasa suvitele rebele asa cum sunt – nu este absolut necesar sa realizezi o coafura absolut impecabila ci una care sa ii dea o stare de bine copilului.


Daca insa firele de par razlete devin deranjante, foloseste cu incredere bentitele si accesoriile care sa ii protejeze fata. Achizitionati impreuna accesorii cat mai colorate si vesele. Opteaza pentru agrafe care au fluturasi, pisicute sau alte personaje dragute, dar evita-le pe cele cu paiete si sclipici.


Seara, la culcare, desfa parul fetitei, piaptana-l si lasa-l liber pe tot parcursul noptii. Este recomandat ca scapul sa respire si sa nu fie tras de firele de par stranse puternic.

Sursa foto : shaunellshair.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului