Cresterea copilului

# concepere copil #proteine #fertilitate #consum proteine

Consumul ridicat de proteine sporeste fertilitatea

Una dintre cauzele infertilitatii este considerata a fi alimentatia nepotrivita. Un studiu realizat recent ofera o posibila solutie la aceasta problema, intrucat s-a demonstrat ca o dieta bogata in proteine si saraca in carbohidrati ofera rezultate pozitive in vederea conceperii unui copil.

Asadar, potrivit ultimelor cercetari, pacientii a caror dieta a avut un aport de proteine de peste 25%, iar aportul de carbohidrati sub 40%, au avut de patru ori mai multe sanse sa conceapa un copil, decat cei care au consumat alimente sarace in proteine si bogate in carbohidrati, in timpul fetilizarii in vitro.


Ce inseamna fertilizare in vitro

Fertilizarea in vitro (FIV) este procesul prin care spermatozoizii si ovulele recoltate se unesc in mediul extrauterin si fecundatia are loc spontan, in conditii asemanatoare cu cele din trompele uterine. Dupa aceasta etapa, are loc transferul embrionar, proces in care embrionii sunt transferati in uterul mamei.


Importanta alimentatiei in timpul fertilizarii

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii le-au rugat pe cele 120 de femei participante la studiu sa tina un jurnal nutritional timp de trei zile, inainte de transferul embrionilor.

Dintre cele 120 de femei, 48 au avut un aport zilnic de proteine mai mare de 25%, in timp ce 72 au avut un aport mediu, de sub 25%.


Rolul indicelui de masa corporala

In ceea ce priveste indicele de masa corporala, nu au existat diferente intre cele doua grupuri, astfel ca oamenii de stiinta au concluzionat ca imbunatatirea fertilitatii poate fi legata de componentele nutritionale din dieta unei femei, mai mult decat de indicele de masa corporala in ansamblu.

Oamenii de stiinta care nu au lucrat la acest studiu s-au aratat neincrezatori in ceea ce priveste rezultatele si au precizat ca ar putea fi vorba si de alti factori care sa influenteze fertilitatea, nu doar consumul ridicat de proteine si eliminarea alimentelor bogate in carhohidrati din regimul alimentar.

In acest sens, este amintit un studiu din 2007, realizat de cercetatorii de la Harvard, efectuat pe un esantion de 18.000 de femei, care a aratat ca femeile ar trebui sa evite grasimile si zaharurile si sa se concentreze pe cantitatea de carbohidrati din alimentatie, optand pentru alimente bogate in fibre.

Sursa foto: [metro.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului