Cresterea copilului

#parinti #copii #alaptare #lapte matern #de ce sa alaptezi #beneficii alaptare

De ce este indicat sa-ti alaptezi copilul

Laptele matern este cea mai buna hrana pentru copii! Si nu numai din punct de vedere fizic, ci si pentru dezvoltarea sa intelectuala ulterioara. Potrivit celui mai recent studiu, alaptarea stimuleaza performantele educationale ale celor mici.

Dupa ce s-a demonstrat stiintific ca alaptarea contribuie la dezvoltarea creierului bebelusilor, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceasta le sporeste copiilor si performantele educationale, incepand cu primele luni de scoala.

Potrivit unui studiu publicat in revista "Nutritia Mamei si a Copilului", copiii alaptati au afisat o dezvoltare academica mai buna pana la varsta de cinci ani, comparativ cu cei care au fost hraniti cu formula.

Cercetarea a luat in calcul performantele scolare obtinute la evaluarile realizate de profesori dupa primul an, in conditiile in care acestia din urma nu stiau care copil a fost hranit cu lapte matern si care nu, scrie Daily Mail.

Alaptarea a fost corelata unor rezultate mai bune obtinute de cei mici in toate ariile de activitate, cele mai bune rezultate fiind legate de comunicare, limba, alfabet, cunostinte, intelegerea lumii si dezvoltarea fizica. Totodata, copiii care au beneficiat, pentru o perioada mai lunga, de lapte matern au obtinut rezultate mai bune la testele de dezvoltare personala, sociala si emotionala, rezolvand problemele mai rapid si fiind mai creativi decat cei care au fost hraniti cu lapte formula.

Oamenii de stiinta au declarat ca responsabili pentru dezvoltarea cognitiva a bebelusilor sunt acizii grasi care se gasesc in laptele matern, in timp ce copiii care nu il primesc sunt mai predispusi la infectii, fapt care le incetineste dezvoltarea.

Studiul a implicat 5.489 de copii din Marea Britanie. Cand acestia aveau 9 luni, mamele lor au fost intrebate despre obiceiurile legate de alaptat. Astfel, doua treimi dintre copii au fost alaptati la un moment dat, 32% au primit lapte matern timp de cel putin patru luni si 16% au fost hraniti numai cu lapte matern pentru cel putin patru luni.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului