Cresterea copilului

#copii #telefoane mobile #tumori maligne

Copiii, cei mai expusi tumorilor maligne cauzate de radiatii

Au fost facute numeroase studii ce vizeaza efectele radiatiilor emise de undele electromagnetice. Dintre acestea e greu sa-l alegi pe cel mai concludent sau pe cel mai bun. Cert e ca toate au acelasi rezultat: radiatiile dauneza grav sanatatii.


Explicatia n-o pot nega nici cei mai incrancenati sustinatori ai tehnologiei moderne.

Omul e alcatuit din celule in care se desfasoara procese biochimice, in conditiile existentei unui camp electric si magnetic propriu. in momentul in care asupra celulelor umane se aplica un camp magnetic sau electric de valoare superioara campului propriu, functionarea celulelor va fi defectuoasa si se va ajunge la diverse patologii.

Efectele radiatiilor nu sunt imediate, ci apar in timp si in functie de doza absorbita. Ele pot aparea in intervale de cateva luni (inconfort legat de somn, atentie diminuata, iritabilitate, ameteli, dureri de cap, greata etc.) pana la zeci de ani (ruperea lantului ADN, Alzheimer, cancer).
 

Copiii, in pericol mare din cauza telefoanelor mobile

Potrivit unui grup international de oameni de stiinta, care au studiat efectele campurilor electromagnetice si radiatiilor electromagnetice de frecvente radio pe celule vii, persoanele care incep sa foloseasca telefoanele mobile inainte de varsta de 20 de ani sunt de cinci ori mai expuse riscului de a dezvolta o tumoare maligna pe creier.

Echipa a examinat rezultatele a 15 studii ale cercetatorilor din sase tari diferite si a raportat constatarile in revista Fiziopatologie. Grupul a cerut natiunilor din intreaga lume sa adopte standarde mai stricte de siguranta pentru utilizarea telefonului mobil si sa emita avertismente cu privire la potentialul pericol al radiatiilor de la telefonul mobil, in special pentru copii .

Dr. Lennart Hardell, un medic oncolog al Spitalului Universitar din Suedia, a constatat ca dupa unul sau mai multi ani de utilizare a telefonului mobil, riscul de cancer cerebral la persoanele care incep sa vorbeasca la celular inainte de varsta de 20 de ani este de 5,2 ori mai mare decat pentru restul populatiei. Pentru cei care incep utilizarea telefoanelor mobile mai tarziu, riscul unei tumori cerebrale maligne este de 1,4 ori mai mare.

Poate exista un efect mai grav decat cancerul, desi pare greu de crezut. in conditiile unei expuneri intense si/sau de lunga durata, cancerul afecteaza numai persoana expusa. Varianta mai grava este aparitia unor anomalii genetice cauzate de ruperea lantului de ADN si transmiterea lor la copii.


Care sunt zonele de pericol pentru copiii nostri?

Nu numai telefoanele mobile sunt cele care pun in pericol copiii. Obiecte la care nu va gandiţi, de la indispensabilul baby survey wifi, la veiozele metalice de pe noptiera, wifi din apartamentul nostru sau al vecinilor, firele electrice care trec pe la capul patului, chiar ingropate in perete, telefoanele fixe fara fir, toate aduc prejudicii sanataţii noastre si a copiilor cu efecte grave asupra performantelor actuale (stari de agitatie, dificultati de memoare care duc la slabe performante scolare, lipsa de concentrare) si dezvoltarii lor viitoare (infertilitate pentru cei care tin telefonul in buzunar, neprotejat de o husa antiradiatii, iar mai tarziu impotenta, anomalii cromozomiale care vor fi transmise copiilor lor, leucemie, Alzheimer etc.).

Stresul, insomniile, durerile de cap, slabirea imunitaţii, oboseala anormala, nervozitate si iritabilitate, marirea riscului de pierdere de sarcina sunt alte efecte ale campului electromagnetic.

in fiecare locuinta exista zone in care campul electromagnetic este mai intens si altele in care are valori admisibile sau apropiate de cele admisibile. Exista si solutii, unele gratuite, altele oneroase, de protectie.

Vrei sa stii unde exista riscul pentru tine sau copilul tau si cum va puteti proteja? Consulta o firma specializata care iti masoara valoarea radiaţiilor din fiecare camera si iti da solutii pentru a inceta sa mai fiti expusi involuntar la aceste radiatii. Suna la 021.323.8582 sau email la masurare@radiatii.com si solicita o consultatie cat mai curand!

Mai ales in zona de odihna trebuie sa fii sigur ca esti protejat: organismul oricui este mult mai vulnerabil in timpul somnului decat in stare de veghe.

Companiile de telefonie mobila sustin ca nu exista dovezi stiintifice suficiente pentru a stabili ca radiatiile in general si mai ales telefoanele mobile prezinta un risc pentru sanatatea umana. Cu toate acestea, oamenii de stiinta continua sa studieze problema, iar aceste constatari noi, ce indica un potential risc mult mai mare de cancer la creier pentru copiii care folosesc telefoane mobile, ar trebui sa fie un avertisment pentru parinti.

Rezultatele studiilor epidemiologice sunt publice, pot fi descarcate de pe www.bioinitiative.org si au dus la propunerea catre CE de a reglementa valoarea maxima admisibila la un nivel de cca. 10.000 de ori mai mic decat cel actual.

Mai multe informatii gasiti si pe radiatii.com.

Advertorial


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare