Cresterea copilului

#crestere copil #educare copil #copil cu initiativa

Copil cu initiativa sau puiul mamei? Ce deprinderi ar trebui sa aiba prichindelul tau

Pregatirea copilului pentru a deveni independent incepe de la o varsta frageda. Implicarea prichindelului in activitati casnice nu poate avea decat rezultate benefice, prin urmare iata ce talente ar trebui sa aiba micutul tau dupa ce isi va asuma diverse responsabilitati in casa!

Pregatirea mesei si a meniului

Meniul este prestabilit cam cu o saptamana inainte, din momentul in care iti faci cumparaturile. Invita-ti copilul sa te ajute la stabilirea listei de cumpraturi si la gatirea mesei. Va invata sa economiseasca timp, bani si, totodata, sa deprinda tainele bucatariei.

Ajutor la curatenie

Daca copiii tai sunt deja la varsta in care pot spala un vas fara sa-l transforme intr-un morman de cioburi, este timpul sa ii implici in curatenia generala a casei. Stergerea prafului, aranjarea obiectelor personale in camera sau aranjarea hainelor in dulap sunt activitati pe care este bine sa le deprinda de mici. Ii va ajuta sa isi gestioneze mai bine viata dupa ce vor pleca de acasa.

Gestionarea bugetului

Ai grija ca banii de buzunar pe care ii inmanezi zilnic copilului sa contina si un supliment pe care acesta sa il economiseasca. Pusculita nu este demodata, daca prichindelul are planuri mari pentru vacanta. Retine ca nu este bine sa ii oferi totul pe tava. Ofera-i sansa sa isi economiseasca banii pentru cinema si pentru jucaria ravnita - il va ajuta sa nu devina mana sparta peste cativa ani.

Munca in echipa

Nu ii trasa sarcini pe care sa le duca la capat singur: se va adapta greu unui colectiv in care se practica munca in echipa. Incearca sa il cooptezi in echipa ta atunci cand este vorba de efectuarea unor munci mai complexe in gospodarie.

Igiena proprie

De la igiena corporala si pana la ingrijirea garderobei, micutul tau trebuie sa fie initiat in aceste taine pana la iesirea din adolescenta. In caz contrar, te vei trezi cu el la usa peste cateva decenii aducandu-ti o camasa careia ii lipseste un nasture sau care trebuie calcata.

Sursa foto: emaculatecleaninginstitute.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului