Cresterea copilului

#rechizite stangaci #copil stangaci #pregatiri scoala #stangaci #prima zi de scoala

Copilul tau este stangaci? Cum sa-l pregatesti pentru prima zi de scoala

Stiai ca unul din zece oameni sunt stangaci? Din pacate insa stangacia este vazuta ca o “boala”. Multi copii stangaci sunt indemnati de parinti si profesori sa scrie cu dreapta, neacceptand ca acei copii sunt diferiti.

Desi multi dintre stangaci invata sa scrie cu mana drepata la terminarea scolii, pentru alte activitati vor folosi tot mana stanga.

Stangacia nu este o boala. Un copil stangaci este un copil normal, sanatos.

Psiholog psihoterapeut integrativ Maria Verdi

Psihologii sunt de parere ca, mai ales in prima zi de scoala, este necesar ca angajatii scolii sa accepte ca unii elevi sunt stangaci, fara a face presiuni asupra schimbarii.

“Un copil stangaci este un copil normal, sanatos. Cand intelegem acest lucru, vom accepta faptul ca are ceva aparte fata de ceilalti. in momentul in care parintii sau scoala preseaza copilul sa renunte la stangacie, acesta va interpreta ca nu corespunde, se va simti neacceptat, respins, separat, izolat. Orice copil se simte in conexiune cu el si cu mediul exterior cand este in siguranta, protejat, asimilat si acceptat asa cum este”, declara psihologul psihoterapeut integrativ Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.

Specialistul este de parere ca s-a construit o perceptie gresita asupra stangaciei, acest termen capatand un sens peiorativ, iar de cele mai multe ori este vazut ca undefect sau o boala. Mai mult decat atat, psihologul Maria Verdi spune ca elevii stangaci sunt creativi, sensibili si au abilitati artistice.

“Stangacia nu este o boala. Din punct de vedere al medicinii psihosomatice, mana reprezinta actiunea, iar mana stanga are legatura cu partea solara, dinamica, masculina, cu asumarea responsabila. Din punct de vedere al corespondentei emisferelor cerebrale, activarea mainii stangi inclina, mai mult decat mana dreapta, catre sensibilitate, empatie, creativitate, abilitati artistice. Deci, un copil stangaci este un copil normal, dotat cu multe calitati. Acceptat asa cum este (daca nu doreste benevol sa renunte la stangacie), fara a fi frustrat de mediul exterior, stangaciul va deveni un adult cu potential”, adauga Maria Verdi.

Cumpara-i rechizite speciale pentru elevii stangaci

Daca si copilul tau este stangaci cumpara-i rechizite speciale. Desi obiectele pentru stangaci au reprezentat un segment de piata extem de firav in tara noastra, trendul mondial pentru “repararea morala” a acestei minoritati a ajuns si in Romania. Primul si singurul magazin romanesc care comercializeaza obiecte realizate special pentru stangaci este www.e-stangaci.ro.

Pentru prima zi de scoala, specialistii recomanda ca elevii stangaci sa foloseasca rechizite dedicate lor, deoarece acestea au menirea de a le face viata mai usoara, iar cu aceasta ocazie profesorii nu vor mai gasi motive reale de a-i indemna sa se schimbe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului