Cresterea copilului

#copii #animale #riscuri #cauza #comportament copii # hrana animale #mancare caini #mancare pisici #mancare animal

Copilul tau pofteste la hrana animalelor? Cauza, riscuri si solutii

Multi parinti au fost pusi de multe ori in situatia de a-i explica copilului de ce nu este bine sa consume mancarea animalelor de companie. Daca faci parte dintr-o familie care iubeste cainii sau pisicile, este important sa fii cu ochii pe copil pentru a-l impiedica sa se apropie de hrana patrupedului.


Este hrana de animale periculoasa pentru copil?

In general, hrana pentru animale nu este periculoasa pentru copilul tau, intrucat contine cam aceleasi tipuri de alimente pe care oamenii le consuma zilnic, cum ar fi legumele sau cerealele. Cu toate acestea, exista, totusi, anumite riscuri.

In 2009, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a realizat un studiu pentru a determina cauza infestarii cu salmonela. In urma cercetarii s-a descoperit ca 79 dintre cazurile raportate din 2006 pana in 2008 erau din cauza contactului cu hrana animalelor, care continea virusul salmonela.


Ar trebui sa duci copilul la medicul nutritionist?

In cazul in care copilul consuma hrana animalelor de companie nu este un motiv pentru a merge cu acesta la medicul nutritionist. Prichindelul vrea doar sa incerce, intrucat i se pare ca arata bine si uneori chiar miroase foarte bine. De obicei, este doar o faza peste care va trece destul de repede.


Ce alte riscuri exista?

In afara faptului ca cel mic s-ar putea infesta cu salmonela, exista si un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Animalele de companie, in special cainii, isi apara foarte bine teritoriul. Astfel, daca patrupedul simte ca sursa sa de subzistenta este in pericol, ar putea sa-l atace pe copil. De asemenea, daca bolul de mancare este pus pe podea, intr-un mediu exterior, acesta poate atrage diferse insecte.


Cum sa tii copilul la distanta de hrana animalelor?

Specialistii spun ca cel mai usor mod de a-l impiedica pe copil sa manance hrana animalelor este sa nu ii dai voie sa se apropie de bolul cu mancare. Stabileste o ora anume in care sa-i dai animalului de companie sa manance si pune-i produse in bol doar pentru o singura masa. De asemenea, poti sa inchizi zona unde patrupedul mananca, astfel incat copilul sa nu aiba acces, sau sa hranesti animalul in timp ce copilul doarme.

Sursa foto: mummypages.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare