Cresterea copilului

#importanta mic dejun #mic dejun copii #crestere copil #mic dejun #ingrijire copil #copii

Copilul tau refuza sa manance dimineata? 5 trucuri pentru a-l convinge sa ia micul dejun

Ai de-a face cu un copil mofturos, care, pe langa faptul ca are o lista intreaga de alimente de care nu se atinge, refuza cu desavarsire sa manance la primele ore ale zilei? Stii bine ca micul dejun este un stimulent pentru cresterea si dezvoltarea copilului si ca ofera doze crescute de energie pentru intreaga zi! Nu te resemna in fata refuzurilor categorice ale copilului tau! Iata cateva trucuri simple prin care il poti indupleca si il poti convinge sa manance dimineata!

1. Mananca impreuna cu el

Nu poti pretinde de la copilul tau sa ia micul dejun, daca tu si ceilalti membri ai familiei nu obisnuiti sa mancati dimineata. Cu cat e mai mic, cu atat absoarbe in comportamentul lui tot ceea ce vede in jurul lui. Faceti o traditie din a lua micul dejun impreuna. Daca te va vedea pe tine mancand, cu siguranta, va fi mai dornic sa guste si el din alimentele de pe masa, iar in timp, micul dejun se va transforma intr-un obicei.

2. Diversifica meniul

Unul dintre motivele pentru care copilul a renuntat sau refuza sa mai ia micul dejun poate fi acela ca s-a plictisit de alimentele servite la aceasta masa. Chiar daca ii plac cerealele cu lapte, nu poate manca zilnic acelasi lucru. Cauta sa diversifici mereu meniul de la prima masa a zilei, astfel incat cel mic sa nu se plictiseasca si sa fie mereu curios sa descopere ce surprize culinare ii mai servesti dimineata.

3. Tine cont de prezentarea alimentelor in farfurie

Atrage-ti copilul la masa si prin intermediul modului in care ii aranjezi preparatele in farfurie. Nu ezita sa folosesti diverse trucuri si sa creezi personaje cat mai simpatice din sandviciurile, omletele sau clatitele pe care i le prepari (fete zambitoare, animalute, floricele, inimioare etc.).

4. Asigura-te ca preparatele au gust

Cu cat alimentele servite la micul dejun copilului sunt mai fade, cu atat il vei descuraja sa mai serveasca aceasta masa a zilei. Daca ai grija ca preparatele sa fie gustoase si sa folosesti mereu condimentele lui preferate, cu siguranta va fi tentat sa dea o sansa micului dejun.

5. Intreaba-l ce vrea sa manance

Orice parinte are o lista intreaga cu alimente pe care copiii mici ar trebui sa le manance la prima ora a zilei, pentru a fi sanatosi si energici in fiecare zi. Insa dincolo de "ce trebuie" sa manance, ar fi bine sa afli si ce "vrea" sa consume la aceasta ora. Pentru a evita situatia in care iti va cere ciocolata la prima ora a zilei, pune-i la dispozitie mai multe variante sanatoase de alimente si incurajeaza-l sa aleaga una dintre ele.

Sursa foto: worthernvirginiamag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare