Cresterea copilului

#stimulent parinti # intoarcere la munca #crestere copii #bani

Creste stimulentul pentru parintii care se intorc la munca

Stimulentul pentru parintii care se intorc la munca inainte de sase luni, va creste semnificativ, anunta Ministrul Muncii, Raluca Turcan. Astfel, in cazul acestor parinti, stimulentul va creste de la 650 de lei la 1.500 de lei.

 

Ministrul a anuntat ca astazi vor fi puse in dezbatere publica doua proiecte: unul care vizeaza eliminarea cumulului salariu/pensie in sistemul de stat si celalalt pentru cresterea stimulentului de reinsertie pentru parinti.

Astfel, conform unui proiect de ordonanta de urgenta, creste stimulentul de reinsertie pentru parintele care opteaza sa se intoarca la munca inainte de sase luni, in conditiile in care se afla in concediul pentru cresterea copilului. Acesta va fi majorat de la 650 de lei la 1.500 de lei.

„Este o masura care creste veniturile parintilor, scade riscul de deprofesionalizare, asigura forta de munca angajatorilor si aduce si un plus financiar substantial la buget (...) Asa, poate apela la servicii profesionale de ingrijire a copilului”, a spus ministrul Muncii, potrivit newsweek..ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare