Cresterea copilului

#parinti #copii #divort #vacanta #reguli #sfaturi

Am divortat, dar ramanem in continuare parinti!

Divortul este o provocare imensa pentru partenerii care au un copil, dar in acelasi timp este o provocare dificila si pentru cel mic. Specialistii sustin ca parintii trebuie sa inteleaga faptul ca divorteaza doar din rolurile de sot si sotie si ca rolul de parinte le ramane pe viata. De aceea, dincolo de orice neintelegere, trebuie sa primeze fericirea copilului.

Treci printr-un divort? Invata cum sa eviti ca aceasta experienta sa fie traumatizanta pentru copil. Pare dificil la inceput, insa daca atat tu, cat si fostul tau sot va ganditi la rodul iubirii voastre, puteti ajunge sa aveti o relatie normala dupa divort.

Evita sa-ti vorbesti de rau fostul sot

Psihologii spun ca este important sa nu-i arati copilului ca ai resentimente fata de tatal lui. In caz contrar, juniorul ar putea dezvolta sentimente de ura fata de tata si ar putea considera ca nu este iubit de acesta.

De asemenea, ar trebui sa-i vorbesti copilului in fiecare zi de tatal lui, pentru ca micutul sa nu se instraineze de el.

Creeaza un program de petrecere a timpului alaturi de copil

Dupa divort, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa-ti petreci timpul alaturi de fostul sot. Este de inteles, insa psihologii spun ca trebuie sa treci peste aceasta bariera. Un copil fericit are nevoie de ambii parinti aproape si poate trece mai usor peste trauma divortului, daca vede ca parintii se inteleg bine.

Din cand in cand, este bine sa te intalnesti cu fostul sot si sa iesi impreuna cu el si cu copilul vostru in oras, in parc sau, de ce nu, intr-o scurta vacanta.

In restul timpului, ar trebui sa creezi un program prin care atat tu, cat si fostul tau sot sa va puteti petrece timpul separat cu juniorul vostru.

Stabileste reguli comune de crestere si educare a copilului

Un copil cu parinti divortati poate fi bulversat de schimbarile din familie, mai ales daca fiecare parinte are reguli diferite de crestere si educare. Specialistii iti recomanda sa stabilesti anumite reguli comune, pe care sa le puneti in practica amandoi. Daca atunci cand este cu tine copilul isi face intai temele, apoi se joaca, acelasi program trebuie respectat si cand juniorul sta cu tatal lui.

Altfel, activitatile lui zilnice pot fi date peste cap si il pot determina pe cel mic sa aleaga varianta care il avantajeaza cel mai mult. De exemplu, daca tatal il lase sa se joace mai mult, va prefera sa stea la el.

Sursa foto: familysitescatalog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare