Cresterea copilului

#ulei de masline

Cu ce poti inlocui uleiul de masaj al bebelusului

Majoritatea uleiurilor care se gasesc in comert destinate pielii bebelusilor au in compozitia lor o serie de ingrediente nocive care pot atenta, pe termen lung, la sanatatea micutului tau. Daca nu ai gasit inca un ulei de corp potrivit pentru pielea bebelusului tau, ai la indemana cateva variante 100% naturale.


Dupa efectuarea baitei, pielea bebelusilor se maseaza cu un ulei special pentru ca micutii sa se relaxeze si sa adoarma mai usor. Iata 5 variante de uleiuri naturale pe care le poti folosi ori de cate ori bebelusul tau are nevoie:


Ulei de masline


Bine cunoscutul ulei de masline, cel pe care il utilizeaza si femeile pentru infrumusetarea tenului este un produs perfect pentru pielea sensibila a bebelusilor.  Lipsit de ingrediente chimice, uleiul de masline are in compozitia sa o intreaga serie de substante nutritive, esentiale pentru o piele frumoasa si sanatoasa.


Uleiul de masline este imbogatit cu Vitamina E,  cheia catre o piele absolut impecabila si fina. Mai mult decat atat, vitamina E din uleiul de masline protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi.


De asemenea, uleiul de masline contine  acizi grasi omega 3 si omega 9, care asigura pielii o hidratare intensa.


Ulei de migdale dulci


Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai apreciate uleiuri cosmetice, el fiind intrebuintat de foarte multe companii producatoare de cosmetice respectabile.


Ca si uleiul de masline, cel de migdale dulci are in compozitia sa vitamina E si aminoacizi grasi care mentin pielea ingrijita.


Uleiul de migdale dulci hraneste si hidrateaza intens pielea bebelusului, chiar daca aceasta este sensibila.


Ulei din germeni de grau


Fiind mai des utilizat ca un supliment alimentar, uleiul din germeni de grau poate fi folosit si ca un ulei de corp foarte hranitor. Acesta are un complex foarte bogat de vitamina (A, B, D si E), dar si acizi grasi care ajuta la formarea celulelor pielii, la hranirea si hidratarea pielii uscate.


Uleiul de germeni de grau are un pret relativ mic in comparatie cu alte produse asemanatoare, insa efectele sale sunt la fel de binefacatoare. Mai mult decat atat, studii recente au descoperit ca produsul este eficace si in tratarea eczemelor, a cicatricilor sau a pielii crapate.


Ulei de susan alb


Uleiul de susan alb este un ulei excelent pentru pielea bebelusului tau. Acesta are un continut ridicat de vitamina E, acizi grasi si are componenti cu efect antibacterian.


ulei de galbenele


Galbenelele sunt renumite pentru puterea lor mare de hidratare si cicatrizare. Acest produs este potrivit pentru bebelusul tau daca pielea acestuia are tendinte de uscare sau are usoare probleme dermatologice (nu ezita totusi sa mergi la medic chiar si la cea mai mica problema).


Sfat! Pentru a evita ca uleiul sa ramana unsuros pe pieala bebelusului, aplica o cantitate mica de produs pe pielea umeda si maseaza timp de cateva minute prin misscari lente. Astfel, uleiul se va absorbi cu usurinta in piele, fara sa lase in urma o senzatie neplacuta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului