Cresterea copilului

#restaurant #timp liber #copil #bune maniere #parinti #educatie

Cu copilul la restaurant

O seara la restaurant se poate transforma intr-o adevarata aventura atunci cand esti insotit de copilul tau. Pentru a evita situatiile neplacute, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere.

 

Alege restaurantul potrivit

 

Alege un restaurant care asigura un mediu "prietenos" si pentru copilul tau. Orienteaza-te catre un local ce are in oferta sa un meniu potrivit pentru copii, cu mancaruri care sa fie pe placul celor mici. De asemenea, asigura-te ca nu trebuie sa astepti prea mult pentru o masa, caci micutul tau se va plictisi imediat si va incepe sa fie .

Opteaza pentru un separeu de familie, in locul unei sali mari, plina cu mese. Alege un restaurant cu un mediu ceva mai galagios, caci intr-un local select, intim, copilul se va plictisi imediat si va intampina dificultati in a sta prea linistit.

 

Invata-l de acasa

 

Daca l-ai lasat pe copilul tau sa manance acasa fara sa tina neaparat eticheta bunelor maniere, nu te astepta sa se comporte altfel odata ce ati ajuns la restaurant. Inainte de a lua masa in oras, exersati acasa bunele maniere . Micutul va adora sa se joace “de-a restaurantul” si va astepta cu nerabdare prima iesire in oras.

Cel mai important insa este sa il inveti sa stea asezat la masa si dupa ce a terminat de mancat. Acasa are voie sa se duca si sa se joace odata ce a mancat, insa acest lucru nu va mai fi posibil intr-un mediu strain. Pentru a face timpul mai placut, vorbiti despre subiecte care ii fac placere, precum gradinita sau scoala, prieteni, planuri de viitor.

 

Mancati la ora obisnuita

 

Incearca pe cat posibil sa mentii rutina in ceea ce priveste ora mesei. Daca veti lua masa in oras mult prea tarziu, copilul va fi obosit si nervos, iar astfel iti va fi mai greu sa il calmezi.

 

Stabiliti reguli pentru restaurant

 

L-ai invata care sunt bunele maniere in ceea ce priveste masa la restaurant , insa exista si cateva reguli de comportament de care trebuie sa tina cont. De exemplu, trebuie sa ii explici sa nu vorbeasca foarte tare pentru a nu-i deranja pe ceilalti, sa nu alerge printre mese, sa stea la masa etc. Explica-i faptul ca acestea sunt regulile de care trebuie sa tina cont la restaurant si adu-i-le aminte atunci cand plecati de acasa.
 

 

Comanda mancarea imediat

 

Nu astepta prea mult pana cand comanzi, ci fa acest lucru imediat, mai ales in ceea ce priveste meniul copilului. Daca nu te poti hotari prea repede, atunci cere macar un aperitiv pentru cel mic. Roaga-l pe chelner sa iti aduca si nota, pentru a nu astepta prea mult dupa ce ati terminat masa.

 

Ajuta-l sa nu se plictiseasca

 

Daca la restaurant nu exista si un spatiu special amenajat pentru copii, cum sunt locurile de joaca din restaurante gen McDonalds’s, atunci ia cu tine cateva jucarii pentru a-l tine ocupat pe cel mic. Animalute din plus, carti, jocuri sau jucarii care nu fac prea mult zgomot ii vor distrage atentia copilului tau.

 

Atentie!

 

  • Nu il obliga pe copilul tau sa manance un fel de mancare ce nu ii este pe plac. Restaurantul nu este locul potrivit pentru certuri; vei reusi doar sa il agiti mai mult.

 

  • Nu ramaneti la restaurant daca nu va simtit bine. Daca micutul devine obraznic, iesiti afara sa il calmezi. Daca nu se linisteste, atunci nu exclude posibilitatea de a lua mancarea la pachet si de a parasi localul.

 

  • Dupa ce ati terminat de luat masa, nu mai stati prea mult in restaurant. Copilul se va plictisi si va lua atitudine.
     

Sursa foto : craveonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare