Cresterea copilului

#cadouri #cadou # cadou rude # alegerea cadoului #cadou aniversare

Cum alegi cadoul potrivit pentru rude

Alegerea cadoului potrivit pentru rude poate fi dificila, indiferent daca este vorba de aniversarea zilei de nastere, a zilei de nume sau de Craciun. Afla cateva reguli simple de care este indicat sa tii cont atunci cand alegi un Cadou .

Sa oferi cadoul potrivit este un adevarat talent, mai ales atunci cand trebuie sa le oferi rudelor apropiate. De la parinti si frati, pana la bunici si nepoti , ofera rudelor cadoul potrivit la momentul potrivit.

 

Documentarea pentru cadou


Intentia conteaza, insa pentru a te asigura ca gestul tau va oferi placere rudei care primeste cadoul, trebuie sa fii atent la gusturile si preferintele persoanei in cauza.

Daca ruda careia vrei sa ii oferi un cadou petrece mult timp pe internet, cauta indicii pe profilul ei de pe site-urile de socializare sau chiar pe blogul ei, daca are unul. Unele magazine online, ca Amazon.com, iti permit sa creezi o lista de articole dorite care pot fi accesate public.

Nu ezita sa ceri ajutorul altor persoane apropiate daca simti ca nu ai nicio idee cu privire la cadoul potrivit. Ar trebui sa stii deja care sunt gusturile parintilor si ale fratilor, insa in cazul unei rude mai indepartate poti incerca sa alegi un cadou bazandu-te pe modul in care si-a decorat casa sau pe eventualele hobby-uri adoptate recent.
 

Cadoul ideal pentru rude


Cadoul oferit parintilor sau fratilor trebuie sa reflecte apropierea dintre voi. Poti oferi haine sau obiecte de toaleta sau poti alege un cadou bazat pe nevoile si dorintele pe care le-ai auzit exprimate in trecut.

Inainte sa oferi un cadou unor copii mici, nepoti sau veri, consulta parintii. Armele de jucarie sau papusile machiate strident sau cu fuste mini pot face parte din categoria de jucarii evitate de parinti pentru copilul lor.

Bunicii, rudele in varsta, prefera in general obiecte utile, care sa-i ajute in casa si sa le faca viata mai usoara. Nu alege insa cadouri care necesita instructiuni detaliate si o perioada de invatare indelungata.

Atunci cand nu stii ce obiecte sa oferi rudelor indepartate, le poti oferi o experienta: bilete la teatru, la opera sau cupoane pentru alte activitati sau cursuri interesante.
 

Sfaturi utile


Banii nu sunt o idee buna de cadou, spun specialistii in bunele maniere . Un cadou in bani poate fi util insa exprima lipsa ta de disponibilitate pentru a alege un obiect potrivit.

Nu trebuie sa oferi rudelor carti pe care tu nu le-ai citit sau despre care nu ai primit asigurari ca merita citite. Nu oferi niciodata cadouri legate de un hobby, daca persoana in cauza a depasit statutul de amator. Fie ca este vorba de ustensile de gradinarit, de pescuit sau instrumente de pictat unui artist, ei stiu mai bine decat tine ce le-ar folosi.

Animalele de companie nu sunt nici ele o idee buna daca nu stii ca ruda ta isi doreste unul si este pregatita pentru responsabilitate. In cazul nepotilor sau verilor de o varsta frageda, consulta parintii pentru a afla daca sunt dispusi sa ajute copilul sa ingrijeasca un animal.

Impacheteaza intotdeauna cadoul cu atentie, cu hartie colorata si panglici, pentru a arata rudelor tale aprecierea ta in alegerea si pregatirea cadoului. Pungile de cadou sunt recomandate doar pentru situatiile in care impachetarea lui in hartie ar fi extrem de dificila sau inestetica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului