Cresterea copilului

#familie #frati #relatii de familie # relatie sora

Cum iti ajuti sora mai mica cu scoala

Cand ai o sora mai mica, ea poate beneficia de ajutor si indrumare atat din partea parintilor, cat si a ta in ceea ce priveste scoala si studiile. Indiferent ca urmati acelasi domeniu sau ca aveti preocupari diferite, iti poti ajuta sora sa evolueze cat mai bine in ceea ce priveste studiile, folosind propria ta experienta.

Iata cateva modalitati de a-ti ajuta sora cu scoala si studiile:


1 Informeaza-te asupra scolii surorii tale


Cand exista o diferenta de varsta intre surori se poate sa nu mai fii la curent cu felul in care se studiaza in scoli si sa nu mai stii cerintele si conditiile din prezent.

Mergi la scoala surorii tale, participa la sedinte, discuta cu profesorii sau fa tot posibilul pentru a fi la curent cu ultimele noutati. Acesta este un pas de inceput, care te ajuta sa tragi concluziile si sa iei unele decizii. Poti face aceste lucruri impreuna cu parintii vostri sau separat. Niciodata nu strica o parere in plus, mai ales ca tu ai o viziune proaspata si o gandire moderna.


2 Incurajeaza-o sa aiba o medie cat mai buna


Daca surorii tale ii place sa mearga la scoala si este o persoana studioasa, atunci poate sa se gandeasca la o bursa in strainatate. Incurajeaza-o sa aiba note cat mai bune pentru ca acestea sunt un prim criteriu pentru un dosar de aplicant. Explica-i importanta de a invata la toate materiile si de a fi printre primii.


3 Incurajeaza-ti sora sa aiba activitati extracuriculare


Multi parinti insista ca cei mici sa aiba tot felul de activitati extracuriculare. Insa dorinta lor nu are neaparat efectul scontat. Daca, insa, ii spui tu surorii tale mai mici de ce ar trebui sa invete foarte bine cel putin o limba straina sau sa faca munca de voluntariat, s-ar putea sa te asculte. Cu cat incearca mai multe lucruri, cu atat are mai mari sanse sa descopere ce o pasioneaza cu adevarat. In plus, pentru copiii care vor sa plece cu burse sa studieze in strainatate, voluntariatul este un atuu.


4 Mergeti impreuna sa vizitati alte scoli


Daca vrei ca sora ta sa studieze intr-o scoala mai buna, du-o intr-o vizita in scolile din tara sau faceti o excursie cand va petreceti vacanta undeva peste hotare. Daca ii arati cum arata un liceu sau o facultate apreciata in plan international si ii vorbesti ca unui om cu o varsta apropiata de a ei, se poate ca impactul sa fie mai mare decat daca ii spun parintii sau profesorii. In plus, nimic nu se compara cu vizitarea unei institutii de invatamant.


5 Fii un exemplu pentru sora ta, insa fii modesta


Cand sora ta mai mica iti vede tie reusitele, are o dovada ca este posibil. Pastreaza o atitudine pozitiva fata de competentele ei si modesta fata de reusitele tale. In acest fel, in loc sa o complexezi, o vei face sa se simta apreciata si incurajata sa aiba rezultate excelente la scoala.


6 Fa un fond pentru studiile surorii tale


Daca diferenta de varsta este mare intre tine si sora ta si daca este posibil, ia in consideratie o contributie financiara. Poti crea un fond de studii pentru sora ta, mai ales daca parintii vostri nu-si permit sa o sprijine financiar. Sora ta poate folosi acesti bani pentru studii, de la cele mai mici lucruri cum sunt cartile la plata unor taxe.

Sursa foto: hubpages.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare