Cresterea copilului

#activitati copii # bicicleta copil #mers bicicleta

Cum iti inveti copilul sa mearga pe bicicleta

Mersul pe bicicleta poate sa iti para simplu, insa pentru copilul tau este probabil cel mai dificil lucru pe care trebuie sa il faca. Acest lucru nu trebuie sa te descurajeze, ci sa te determine sa te implici in aceasta activitate, care va ramane o amintire frumoasa, atat pentru tine, cat si pentru copilul tau.

Bicicleta cu roti ajutatoare


Mergeti impreuna si alegeti o bicicleta care ii placa copilului. Nu este nevoie sa achizitionezi o bicicleta foarte performanta, cu viteze sau tot felul de gadgeturi. Cauta o bicicleta simpla, pentru ca oricum copilul nu o va utiliza pe aceasta decat cativa ani. Ulterior, daca este foarte incantat de mersul pe bicicleta si chiar va incepe sa o foloseasca pe aceasta mai des, chiar si pentru drumuri mai lungi (catre scoala, de exemplu), ii poti oferi o bicicleta mai buna.

Pana atunci insa, prima bicicleta trebuie sa fie simpla, aleasa in functie de varsta copilului. Un aspect foarte important este insa ca bicicleta sa aiba in spate doua roti ajutatoare, care sa il ajute pe copil sa isi mentine echilibrul, fara sa fie nevoie sa tii tot timpul de saua acesteia.

Rotile ajutatoare pot fi scoase oricand, insa este recomandat ca acestea sa fie tinute pentru o perioada de aproximativ doua saptamani, timp in care copilul merge zilnic pe bicicleta.

Aceasta perioada este suficienta pentru ca micutul tau sa invete lucrurile de baza si cum sa aiba o pozitie potrivita pentru mersul pe bicicleta.
 

Accesoriile de protectie


Casca este un accesoriu obligatorie pentru un mic biciclist. Doar asa poti evita problemele care ar putea fi provocate de o eventuala cazatura si lovitura la cap. De asemenea, se recomanda manusile, cotierele si genuncherele. In situatia in care copilul refuza sa poarta cotierele si genuncherele nu iti ramane decat sa ai foarte mare grija de el si sa insisti sa poarte macar casca.
 

Spune-i sa nu se uite la pedale


Din momentul in care copilul renunta la rotile ajutatoare, el va avea tendinta sa se uite foarte mult la pedale, lucru care il va face sa isi piarda echilibrul. Sfatuieste-l sa se uite fix in fata, sa fie atent doar la drum si sa isi imagineze ca inca are rotile ajutatoare. Daca reuseste sa se concentreze si sa iti ajute sfaturile, cu siguranta ii va fi foarte usor sa mearga singur in numai cateva clipe. Este foarte important ca autosugestia copilului sa functioneze foarte bine si sa il ajuti sa aiba incredere in fortele proprii.

Evita sa te enervezi pe copil sau sa ridici tonul. Nu uita ca nu este un lucru pe care trebuie sa il invete astazi sau acum. Este doar o activitate de timp liber, menita sa va ajute sa petreceti timpul impreuna, sa va simtiti bine si sa va creati amintiri.

Atentie! Achizitioneaza de la farmacie un tub cu apa oxigenata sau betadina. Sansele ca micutul tau sa cada si sa se zgarie cel putin o data sunt destul de mari. O sticluta de betadona si o rola de pansament sunt esentiale in orice casa, iar pentru o astfel de ocazie cu atat mai mult. Evita spirtul pentru ca acesta provoaca usturimi, spre deosebire de betadina sau apa oxigenata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului