Cresterea copilului

#alergii alimentare bebelusi #alergii bebelusi #diversificare alimentatie #alergii alimentare #alergii

Cum recunosti o alergie alimentara la bebelus

Odata cu inceperea diversificarii alimentatiei exista riscul aparitiei reactiilor alergice. Mai exact, sistemul imunitar al copilului reactioneaza agresiv la un compus din aliment, pe care il vede ca pe un "dusman". Alergiile se manifesta diferit de la un bebelus la altul. Iata cum poti recunoaste sensibilitatile alimentare ale copilului tau:

Mancarimile si eczemele

Alergia se poate manifesta la cateva minute dupa ce copilul a mancat alimentul, dar poate aparea si la cateva ore dupa. Cel mai intalnit simptom al alergiilor sunt eczemele: roseata pielii insotita de mancarime. Adesea eczemele apar la inceput in zona guritei, apoi in jurul ochilor, dupa care se pot raspandi pe tot corpul.

Alte simptome care mai pot aparea sunt varsaturile, diareea, iar in cazuri severe umflarea limbii si a gatului - ceea ce duce la dificultati de respiratie-, diaree severa si pierderea cunostintei, potrivit specialistilor britanici de la National Institute of Clinical Excellence. In acesta situatie, este important sa chemi de urgenta ambulanta.

Alimentele care produc alergii

De-a lungul timpului, au fost identificate cateva alimente care produc reactii alergice mai des decat altele. Printre ele se afla ouale, alunele, nucile, pestele, laptele de vaca. Pentru ca reactiile alergice la aceste alimente pot fi severe, unii pediatri recomanda sa fie introduse in alimentatie dupa ce copiii implinesc 10 luni sau chiar un an.

Ce trebuie sa faci

Cand incepi diversificarea alimentatiei, este indicat sa iti hranesti copilul cu un singur tip de aliment la o masa. Astfel iti poti da seama rapid la ce aliment este alergic.

De asemenea, trebuie sa consulti medicul pediatru inainte de a incepe sa iti hranesti diversificat bebelusul. Unele alergii dispar cu timpul, mai ales cele la oua si lapte, in timp ce altele pot produce reactii alergice toata viata - alergiile la alune, in special.

Sursa foto: wallpaperzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului