Cresterea copilului

#gradinita #gradinita copii #importanta gradinita #alegera gradinita

Cum sa alegi gradinita perfecta pentru copilul tau

Gradinita reprezinta fundatia de baza a educatiei copiilor. Abilitatile si cunostintele pe care le dobandeste in anii petrecuti la gradinita il vor ajuta sa se descurce mult mai bine la scoala si sa aiba rezultate academice excelente.

Gradinita InSPE - International School for Primary Education se adreseaza copiilor de la 1 pana la 4 ani. In acest sens au fost create trei grupe de varsta numite:

  • Roz - copii intre 1 an si 2 ani
  • Portocalie - copii intre 2 si 3 ani. Copiii trebuie sa fi implinit 2 ani pana la 1 septembrie
  • Verde - copii intre 3 si 4 ani. Copiii trebuie sa aiba 3 ani pana la 1 septembrie

La aceasta varsta, invatarea celor mici nu este nici compartimentata, nici nu are la baza vreo disciplina. Fiecare experienta, fie ca e acasa, in comunitate sau la scoala, traverseaza mai multe domenii si implica multe procese de invatare.

Desi programa este bazata pe cea mai buna practica britanica, aceasta cuprinde si alte influente: de la marii pionieri ai educatiei si pana la abordari din intreaga lume, toate sunt adaptate pentru comunitatea de expati.

De exemplu, munca educatorilor este influentata de pionieri Fröbel (Germania), Isaacs (Anglia), Montessori (Italia), Vygotsky (Rusia) si Steiner (Austria). De asemenea, reflecta aspecte ale cercetarilor „High Scope” in America, abordarea Reggio Emilia in Italia si documente ale Fundatiei „Early Ears” din Anglia si Tara Galilor. Aceste principii sunt foarte bine stabilite si se gasesc in „cursurile” pentru clasele Roz si Portocalie. In clasa Verde ne ghidam dupa Curriculum Scotian de Excelenta, care ne ajuta sa ne concentram pe nevoile individuale ale copiilor.

Programa Primilor Ani include o varietate de experiente cu care cei mici se conecteaza, oferind totodata un potential de noi oportunitati de invatare si de dezvoltare.

Fiecare aspect al dezvoltarii copilului este la fel de important: dezvoltarea sociala, dezvoltarea emotionala, dezvoltarea fizica, dar si dezvoltarea academica. Pentru a-i ajuta sa se dezvolte, avem la scoala profesori specilzati in educatie fizica, dans sau muzica, desi stadiul dezvoltarii copilului inseamna ca acel profesor-specialist ar putea sa nu lucreze cu profesorul de dans.

Prin urmare, educatia in Primii Ani este pentru dezvoltarea fiecarui copil din toate punctele de vedere, iar mediul de predare este limba engleza.

Mai multe informatii gasesti aici:

facebook.com/inspeducation

youtube.com/channel/UCOb09UXqe5fIfZyanVCXl-Q

twitter.com/inspeducation

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului