Cresterea copilului

#servetel umed #bebelus #copil #ingrijire #parinti #cosmetice #scutec

Cum sa alegi servetelele umede pentru bebelus

Atunci cand vine vorba de schimbatul scutecelor, servetele umede iti fac viata mai usoara, mai ales daca te afli intr-un spatiu public si trebuie sa te misti destul de rapid. Ca orice produs pentru copii, si acesta trebuie ales cu grija; in caz contrar, pielea bebelusului se poate irita .

 

Iata cateva criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi servetelele umede:

 

Verifica eticheta produsului

 

Primul lucru pe care ti-l recomanda medicii este sa cauti un produs care nu contine alcool sau substanta numita Clorina. De asemenea, pentru ca pielea bebelusului se irita rapid, este indicat sa optezi pentru un produs fara parfum, hipoalergenic.

Iti va fi destul de usor sa detectezi aceste produse, pentru ca producatorii fac de obicei astfel de mentiuni pe ambalaj, pentru a atrage atentia mamicilor. Mentiuni precum „fara alcool”, „hipoalergenic”, „fara parfum” etc., iti vor indica specificatiile produsului. Chiar si in cazul produselor organice, verifica eticheta inainte de a achiziitona servetelele umede.

 

Uita-te la ingrediente

 

In ceea ce priveste ingredientele servetelelor umede pentru bebelusi, cu cat sunt mai putine, cu atat mai bine. Printre ingredientele pe care trebuie sa le eviti, se numara SLS – Sodium Lauryl Sulfate – mareste absorbtia la nivelul pielii a anumitor chimicale ; in consecinta, SLS poate afecta stratul exterior al pielii.

Tot din aceeasi categorie face parte si SLES – Sodium Laureth Sulfate, ingredient folosit nu doar pentru servetelele umede, ci pentru o categorie larga de cosmetice. De ce? Pentru ca este destul de ieftin, insa poate avea consecinte asupra pielii bebelusului.

Pe lista neagra se mai afla si parabenii, substante sintetizate de la un compus chimic, acidul para-hidroxi-benzoic, despre care se crede ca ar avea o legatura cu infertilitatea masculina si cancerul la san. Bineinteles, de pe lista ingredientelor trebuie sa lipseasca parfumul si alcoolul.

 

Verifica ambalajul

 

Lucrul cel mai important pe care trebuie sa il verifici la modul in care este confectionat ambalajul servetelor umede este sistemul de deschidere/inchidere a acestuia. Daca pachetul, dupa ce a fost desigilat, nu se inchide la loc in mod eficient, servetelele se vor usca si nu vor mai fi folositoare.

 

Opteaza pentru calitate

 

Servetelele umede cu adevarat eficiente sunt cele moi, de marime mai mare si rezistente. Daca vei opta pentru servetele care nu sunt umezite suficient, va trebui sa consumi pachete intregi pentru ca vei folosi de fiecare data o serie de bucati pentru a curata bebelusul. Un servetel de calitate, suficient de mare pentru a cuprinde funduletul bebelusului, iti va da posibilitatea de a-i schimba scutecul rapid, fara batai de cap, si mai ales, fara sa ii irite pielea copilului. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului