Cresterea copilului

#haine #accesorii #bebelusi

Cum sa cheltuiesti mai putin pe lucrurile bebelusului

Venirea pe lume a bebelusului si intretinerea acestuia nu trebuie sa insemne neaparat cheltuirea unei averi. Este foarte adevarat ca este necesar ca bebelusul tau sa aiba parte de un anumit confort, insa acesta il poate avea si cu bani mai putini decat iti imaginezi.


Iata cateva modalitati de a economisi sume importante atunci cand vine vorba despre intretinerea bebelusului tau.


1 Incepe sa strangi din timp


Cu cateva luni inainte ca micutul sa se nasca, incepe sa economisesti bani si sa pui deoparte pentru lucrurile de care acesta va avea nevoie. Nu este neaparat nevoie sa ii cumperi lucruri inainte de a se naste (in afara de lucrurile esentiale de care vei avea nevoie la spial si in primele zile de nastere). Ia in considerare ca toate rudele si toti prietenii vor veni in vizita aducand ca si daruri... foarte multe haine.


2 Cerceteaza piata


Atunci cand vrei sa achizitionezi lucruri voluminoase si scumpe, ar fi bine sa verifici mai multe magazine si astfel mai multe preturi. Nu uita sa verifici mai intai si site-urile online care vand produse speciale pentru bebelusi si sa vezi daca nu cumva acestea au preturi mai mici decat in magazine. De asemenea, de foarte multe ori, magazinele online ofera transportul produselor, mai ales in cazul produselor voluminoase ( carucioare etc).


3 Cere ajutorul prietenilor


Vorbeste cu prietenii si cu rudele care au avut bebelusi si care poate mai au lucruri de care se pot lipsi. Foarte multi parinti sustin ca au in sifonier haine si alte produse pe care bebelusii nu le-au purtat nici macar o singura data pentru ca au crescut foarte repede.  Cu siguranta acestia vor fi dispusi sa iti daruiasca acele lucruri de care oricum nu mai au nevoie. Nu trebuie sa iti fie rusine, ci sa te gandesti ca lucrurile respective sunt noi si ca este pacat sa ramana nefolosite. In plus, cu banii pe care i-ai fi dat pe lucrurile respective, poti face alte lucruri mai urgente (diverse analize pentru bebelus sau alte obiecte de igiena).


4 Opreste-te la obiectele de baza


Chiar daca in magazinele de specialitate sunt foarte multe produse care iti iau ochii si pe care ti le-ai dori pentru bebelusul tau, ar fi bine ca inainte de a cumpara orice lucru sa iti pui intrebarea „copilul meu chiar are nevoie de acest lucru?”.


Ramai la lucrurile esentiale care constau in:

 


5 Evita brandurile


Gandeste-te ca toate lucrurile pe care i le cumperi acum le foloseste/imbraca foarte putin timp si ca oricat de mult ti-ai dor ca acestea sa aiba pe ele inscriptionat un brand, in fond nu vei ramane decat cu un gust amar in gura: vei da banii pe lucruri pe care copilul oricum nu le poate aprecia si pe care oricum le va imbraca cel mult 2 – 3 luni.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului