Cresterea copilului

#creare amintiri #copil #amintiri

Cum sa creezi cele mai frumoase amintiri alaturi de copilul tau

Copilaria este, cu siguranta, una dintre cele mai frumoase perioade din viata unui om. Atunci orice lucru pare realizabil, niciun vis nu este de neatins, iar fiecare clipa este traita la maximum. Sa privesti viata prin ochii unui copil este o senzatie unica si trebuie pretuita in fiecare moment. Daca esti parinte, realizezi cat de important este sa formezi o legatura indestructibila din punct de vedere afectiv cu copilul tau. Deci, iata cateva idei care te vor ajuta sa creezi cele mai frumoase amintiri alaturi de micutul tau.

 

Arata-i afectiunea de care are atata nevoie 

Indiscutabil, un copil are nevoie de toata afectiunea din lume. Este esential sa ii demonstrezi ca il iubesti, inca de la o varsta frageda. Indiferent ca il strangi in brate sau ii transmiti verbal toata dragostea din lume, acesta va simti caldura parinteasca cu care isi va hrani sufletul toata viata. In acest fel, afectiuna primita in copilarie o va da, la randul sau, mai departe copiilor lui. Afectiunea nu are o unitate de masura, nu exista o formula matematica pentru a fi pusa in practica, ci pur si simplu apare din instinctul matern sau patern, mai precis, din inima. Reaminteste-i ca fericirea sa este principala ta motivatie, ca iti este dor de el, ca vei face orice ca sa aiba parte de o viata lipsita de griji si probleme.

Petrece cat mai mult timp cu el 

Chiar daca din cauza serviciului nu ai suficient timp, ai alte probleme, esti obosit sau daca ai alte prioritati pe moment, nu il neglija. Gaseste solutiile potrivite in asa fel incat sa iti petreci cat mai multa vreme in preajma lui. Se spune ca gestul conteaza. Plimbati-va impreuna, miscarea este benefica pentru copii, la cate rezerve de energie au. Drept urmare, acest surplus se poate consuma doar prin efort, fie ca alearga, fie ca se joaca sau merge cu bicicleta. In functie de varsta si de preferintele sale, exista atatea modele de biciclete pentru copii, deci ai de unde alege. Activitatile fizice il vor mentine sanatos, iar in acelasi timp se va si distra.

De asemenea, inainte sa se culce, ia-ti zece minute sa ii citesti o poveste din cartea sa preferata. Invata-l lucruri noi in fiecare zi, nu e nevoie sa fie complexe, ci cat se poate de simple si naturale. Invata-l sa numere, canta alaturi de el, arata-i cum sa se lege la sireturi.

Incurajeaza-l si spune-i cat esti de mandru

Incurajeaza-l in repetate randuri. Orice ar face, orice ar spune, oricat ar fi de banal, lasa-l sa afle ca esti mandru de ceea ce a realizat. Astfel, stima lui de sine va fi una ridicata si va prinde incredere in propriile forte. De exemplu, poate a pus mana pe carioci si a inceput sa deseneze. Chiar daca rezultatul final este unul rudimentar, specific varstei, lauda-i talentul si lipeste desenul pe usa frigiderului. In felul acesta se va simti apreciat din plin si va avea incredere ca poate obtine tot ce isi doreste de la viata.

De asemenea, daca nu reuseste sa faca un anumit lucru din prima, nu pune presiune pe el si nici nu il certa. Discuta cu el intr-un cadru civilizat, explica-i ceea ce trebuie sa faca. Da-i voie sa faca greseli, sa invete din ele, ca a doua oara sa nu le repete. Pana la urma, e indicat ca un copil sa exploreze cat mai mult in aceasta perioada.

Odata ce ii oferi o copilarie memorabila, peste ani, isi va aminti cu placere de timpul petrecut alaturi de tine, asa ca profita de perioada aceasta cand are atata nevoie de tine.

Sursa photo: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului