Cresterea copilului

#sotie #comunicare #responsabilitati #mariaj #casatorie #respect #casnicie #certuri #cearta #cuplu #partener

Cum sa devii o sotie mai buna

Iubita atragatoare de astazi risca sa devina sotia cicalitoare de maine. Evita sabloanele de genul acesta si incearca sa iti imbunatatesti relatia cu partenerul, indiferent de cat de mult timp ati petrecut impreuna. Iata cateva modalitati prin care poti deveni o sotie mai buna.

1. Unul dintre elementele importante este acordarea increderii. Daca tie iti place sa mai iesi din cand in cand cu fetele in oras si ceri incredere deplina, gandeste-te ca si sotul tau are dreptul sa formuleze o asemenea cerinta . Nu incepe sa il pui la zid cu interogatorii. Incearca mai degraba sa te aproprii de el ca o prietena. 



2. Incearca sa nu pui la suflet micile lui obiceiuri care obisnuiesc sa te scoata din minti. Nu este nevoie sa stai suparata toata seara pentru ca a uitat, de exemplu, sa spele vasele din chiuveta .

Accepta faptul ca este posibil sa aveti ritmuri diferite. Tu simti nevoia ca lucrurile sa fie facute imediat, iar el poate prefera sa astepte pana a doua zi. Incercati sa discutati fara sa lasati ca aceste mici detalii sa puna stapanire pe relatia voastra.

 

3. Comunicarea este cheia succesului unei relatii, iar aceasta nu presupune tipete, cuvinte urate sau bruscari fizice. Daca in filme, femeile tipa la sotul lor, se cearta, il palmuiesc, plang si apoi cei doi se impaca, aceasta nu este valabil neaparat si in viata reala.

Orice persoana are nevoie de o alta care sa echilibreze balanta cuplului. Nu te folosi de trucuri feminine de genul acesta pentru a obtine ceea ce vrei dintr-o altercatie cu partenerul tau. Iti vrei crea o imagine echivalenta cu instabilitatea emotionala, risti sa nu mai fii luata in serios in cadrul familiei si, intr-un final, iti poti indeparta partenerul. Alege calea atitudinii rationale si a intelegerii, argumenteaza serios ceea ce ai de spus si in felul acesta ai toate sansele de a fi inteleasa. 

 

4. Nu ezita sa iti arati afectiunea ori de cate ori ai ocazia. Porneste de la un simplu “ te iubesc ” si nu iti retine sarutarile si imbratisarile. Oricui ii place sa fie rasfatat de catre partener, asa ca aceste mici atentii pot mentine pasiunea aprinsa de-a lungul anilor.

Pentru a duce gesturile mai departe, pregateste-i din cand in cand o mica surpriza. In felul acesta, il vei incuraja si pe el sa faca acelasi lucru.

 

5. Incearca sa iti obisnuiesti partenerul cu impartirea sarcinilor in mod egal. Daca tu ai preferat sa iti asumi mereu responsabilitatea pentru toate treburile din casa, atunci iti va fi mai greu sa impui o alta regula. Lucrati impreuna ca o echipa si incercati sa petreceti, in felul acest, cat mai mult timp impreuna.

 

6. Respecta-ti partenerul. Evita certurile in fata prietenilor sau a familiilor si, de asemenea, nu ii rani imaginea prin diferite apelative jignitoare. Chiar daca treceti prin momente dificile sau pur si simplu tie nu iti convine ceva, asta nu inseamna ca trebuie sa iti pui partenerul intr-o pozitie dificila fata de ceilalti. Discutiile ulterioare le puteti purta acasa, singuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului