Cresterea copilului

#sarbatori de iarna #masa in familie #conversatie

Cum sa eviti momentele neplacute in conversatiile de sarbatori

Sarbatorile de iarna petrecute in familie dau nastere uneori unor momente neplacute , mai ales cand esti nevoit sa discuti ce ai facut in ultimul an cu rude indepartate. Afla cum sa eviti momentele neplacute in conversatiile de sarbatori.

Cand te intalnesti de sarbatori cu rude sau cunostinte pe care nu le-ai mai vazut de mult, conversatia poate deveni dificila. Incearca cinci sfaturi care te pot ajuta sa eviti momentele neplacute.
 

Evita propozitiile scurte pentru a te feri de pauze lungi


Cand conversatia incepe in propozitii scurte ("Ce mai faci?","Binisor. Tu?", "Bine...") pauzele lungi isi fac aparitia rapid. Nu este recomandat nici sa incepi sa povestesti totul despre tine, dar cu o fraza mai lunga poti stimula conversatia.

Daca partenerul de conversatie este cu adevarat interesat de ce ai de spus, iti va cere detalii suplimentare si conversatia va deveni mai usoara.
 

Nu te lasa descurajat de asteptarile altora


Chiar daca ai castigat un premiu Nobel in ultimul an, prima intrebare a rudelor va fi tot despre viata sentimentala. Nu lasa intrebarile cu privire la absenta unei relatii din viata ta sa te indispuna.

Raspunde simplu "Ma concentrez pe cariera si inca nu am gasit persoana potrivita" pentru a evita o reactie emotionala mai puternica. Cele mai multe intrebari nepotrivite despre viata ta nu sunt rau-intentionate si nu are rost sa le lasi sa-ti strice starea.
 

Intoarce inapoi intrebarile neplacute


Pentru ca intrebarile despre subiecte sensibile sa nu vina una dupa alta, raspunde scurt apoi pune si tu o intrebare. Incearca sa nu pui o intrebare care poate fi perceputa ca un atac. Este foarte posibil ca persoana cu care discuti sa ceara detalii despre viata ta pentru a uita pentru moment despre lipsa implinirilor in propria viata.

Intreaba despre copiii, nepoti , cariera sau orice ar putea fi perceput ca o implinire . Astfel, cresc sansele ca partenerul de conversatie sa-ti ofere un raspuns mai lung care sa-ti permita apoi sa te retragi elegant.
 

Evita monologurile proprii, accepta-le pe ale altora


Daca exista momente neplacute de liniste, nu incerca sa umpli singur conversatia discutand despre propria persoana. Monologurile sunt rareori placute in conversatii si poti lasa o impresie proasta.

Limiteaza-te la doua sau trei fraze atunci cand raspunzi la o intrebare. Daca insa persoana de langa tine se simte foarte bine vorbind, ascult-o cu rabdare. Mai ales daca va vedeti o data pe an sau mai rar, are multe sa-ti spuna si va tine minte daca nu dai dovada de interes.
 

Exerseaza-ti iesirea eleganta


Daca asculti pe cineva de 10 minute si te-ai plictisit, este recomandat sa ai la indemana o portita de iesire eleganta. Cele mai eficace sunt cele care incep cu "Trebuie...". Fie ca te scuzi pentru a merge la baie sau pentru a verifica ceva in bucatarie, fa-o hotarat.

Cand celalalt nu pare dispus sa te lase sa pleci, ii mai poti acorda doua minute dupa ce il intrebi "Si cum s-a terminat pana la urma?", fraza din care cei mai multi vor intelege ca timpul se apropie de sfarsit si nu te pot tine captiv intr-o conversatie pe care nu vrei sa o ai.

Sursa foto: Sammydvintage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare