Cresterea copilului

#fotografii de familie #fotografii #aparat foto #fotografii copil

Cum sa faci fotografii reusite copilului tau

Fotografiile copilului sunt unele dintre cele mai frumoase amintiri ale unor experiente si momente din viata lui. Chiar daca orice ipostaza foto este buna si frumoasa atunci cand il are in vizor pe micutul tau, este timpul sa treci la alt nivel si sa faci poze frumoase micutului tau, asemenea unui profesionist. Ia-ti aparatul, citeste trucurile noastre si organizeaza o sedinta foto cu micutul tau, pentru a crea cele mai reusite poze de pana acum!
 

Cunoaste-ti aparatul foto!


Fiecare aparat foto are particularitati si dotari proprii. Asaza-te comod si analizeaza cu atentie functiile camerei si rolul fiecarei buton.

Camerele foto moderne, digitale, dispun de tehnologie extrem de avansata si de nenumarate oportunitati de a imbunatati calitatea fotografiilor pe care le faci. Este pacat sa nu le folosesti, deoarece nu cunosti suficient de bine aparatul.
 

Asigura-te ca ai o lumina buna!


Lumina este esentiala atunci cand faci fotografii copilului.

Lumina naturala este intotdeauna cea mai indicata, insa atunci cand nu dispui de ea, opteaza pentru functia flash sau blit a aparatului foto.

Este recomandat sa nu abuzezi de blit, deoarece deformeaza foarte mult aspectul natural al pozei si ofera acea imagine "fabricata", uneori cu ochi rosii (daca aparatul nu este performant).

Profita de lumina zilei si de incaperile din casa sau de zonele de afara care ofera cea mai buna luminozitate pentru a face pozele!

Specialistii sustin ca cele mai bune momente din zi pentru a face poze reusite sunt dimineata si seara.
 

Foloseste functia focus-zoom a aparatului foto!


Una dintre functiile cu care sunt dotate foarte multe camere foto moderne este focus-zoom, adica surprinderea esentialului sau scoaterea in evidenta a unei anumite parti din poza, lasand in "ceata" decorul sau alte elemente suplimentare.

De exemplu, poti face fotografii in care sa dai focus-zoom doar pe chipul micutului tau, pe manute sau pe alte elemente care ti se par esentiale la momentul respectiv.
 

Seteaza functia sepia mode sau alb-negru!


Fa-i copilului tau poze foarte asemanatoare cu cele pe care le ai tu de cand erai mica, atunci cand nu existau aparate foto performante, digitale, ci doar cele care faceau poze alb-negru.

Aspectul usor "prafuit" sau vintage este la mare cautare astazi si ofera o nota interesanta pozelor.

Reprezinta si un truc pe care il poti folosi atunci cand decorul nu este unul tocmai potrivit sau sunt prea multe culori care contrasteaza si ar putea strica o poza normala.
 

Surprinde instantanee!


Pozele surprinse spontan si natural, in momente neregizate, sunt unele dintre cele mai frumoase si de efect. Nu incerca sa regizezi fiecare pozitie foto a copilului.

Surprinde-l la locul de joaca, atunci cand face o grimasa, cand se straduieste sa faca ceva si vei vedea ca vei face cele mai reusite fotografii.
 

Seteaza timpul de expunere la intervale scurte!


Pentru a face o succesiune de mai multe fotografii ale aceluiasi moment trebuie sa setezi timpul de expunere din aparatul foto la un interval foarte scurt.

De exemplu, poti seta la o poza per secunda, sau o poza per doua secunde, ceea ce inseamna ca aparatul face poze la fiecare una sau doua secunde.

In acest fel, daca vrei sa surprinzi cum bebelusul tau face primul pas si cade jos, poti crea o siuccesiune de poze, pe care apoi sa le montezi intr-un video. Efectul este incredibil, iar amintirea foarte bine imortalizata!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare