Cresterea copilului

#legume #suc #lapte #dulciuri #copil mofturos

Cum sa faci un copil mofturos sa manance sanatos

"Nu mai vreau sa mananc!", "Mancarea nu este buna!", "Nu-mi plac legumele!". Auzi frecvent aceste mofturi din partea copilului atunci cand vine timpul mesei? Nu trebuie sa iti faci prea multe griji, este doar o faza trecatoare. Insa, este important sa ai foarte multa rabdare cu cel mic si sa il convingi, fara sa il obligi, sa consume alimente sanatoase. Iata care sunt principalele probleme care tin de alimentatia copilului si cum le poti face fata.

1 Copilul consuma doar anumite alimente

Una dintre cele mai frecvente probleme cand vine vorba de alimentatia copilului este atitudinea lui fata de anumite alimente. Copilul are perioade cand mananca doar anumite alimente si pe altele le refuza cu indarjire.

In acest caz, nu este indicat sa transformi fiecare masa intr-o batalie a vointelor. Fii rabdator si ofera-i in continuare copilului si alimentele sanatoase, dar pe care el le accepta. Incetul cu incetul, copilul ar putea sa te surprinda si sa accepte si restul alimentelor.

2 Copilul nu mananca legume

Multi copii refuza sa manance legume, desi nici macar nu le stiu gustul. Multe legume au un gust puternic, mai ales atunci cand sunt gatite, care nu este pe placul celor mici. Nu trebuie sa te superi in cazul in care copilul refuza sa manance legume.

Incearca sa ii dai altceva in fiecare zi si, pana la urma, il vei convinge. Poti sa te folosesti si de mici joculete distractive sau sa asezi legumele in farfurie intr-un mod haios, astfel incat cel mic sa fie curios sa afle ce ii oferi.

3 Copilul consuma bauturi cu prea multe calorii

In cazul in care copilul bea prea mult lapte sau suc in timpul zilei, pofta lui de mancare se diminueaza, astfel ca in timpul mesei nu va mai dori sa manance. In acest caz, este recomandat sa reduci cantitatea de lapte sau suc pe care i-o dai copilului in fiecare zi.

Este important ca sucul sa fie redus treptat din alimentatia zilnica, pana cand copilul va bea doar apa plata. In ceea ce priveste laptele, este recomandat sa fie consumate doar doua cani de lapte zilnic, iar pentru copiii de peste 2 ani, este ideal laptele degresat.

4 Copilul mananca prea multe dulciuri

O alta problema intalnita frecvent in randul copiilor este consumul dulciurilor. Ciocolata pe care o mananca inainte de masa ii reduce pofta de mancare, iar prajiturile de dupa masa nu fac decat sa ii afecteze dantura si sanatatea in general.

In acest caz, este recomandat sa inlocuiesti dulciurile cu gustari sanatoase, precum iaurt, fructe sau unt de arahide.

Sursa foto: babble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare