Cresterea copilului

#soacra #nora #cuplu #partener #familie #certuri #bunica #nepot #nepoti #cearta

Cum sa fii o soacra buna

Daca nu vrei sa fii personificarea binecunoscutului mit „soacra- nora ”, invata, in cativa pasi simpli, sa devii un adevarat sprijin pentru sotia baiatului tau. Cu rabdare si intelegere, vei reusi sa construiesti o relatie bazata pe respect, si de ce nu, afectiune.

Pasul 1. Trateaza-ti nora ca pe un adult

Realizeaza faptul ca nora ta este un om matur care are propriul set de valori, traditie, cultura, obiceiuri, intr-un cuvant – individualitate. Nu te grabi sa iti etichetezi nora ca fiind nepriceputa in gospodarie, excentrica, oportunista, lenesa etc.

Constientizeaza faptul ca faceti parte din generatii diferite; tu ai o vasta experienta de viata, insa nora ta are o alta perspectiva asupra lucrurilor, din care ai putea avea chiar de invatat. Incearca sa fii un exemplu bun, pentru a primi, la randul tau, respectul pe care il meriti.

Pasul 2. Intelege ca nu esti mama ei

Incearca, cel putin pentru inceput, sa construiesti impreuna cu nora ta o relatie bazata pe respect si intelegere. Nu te astepta sa fii coplesita de afectiune, pentru ca nora ta are deja o relatie speciala cu mama ei, asadar nu mai are nevoie de o a doua mama. De aceea, criticile venite din partea ta nu vor fi la fel de usor de tolerat, ca si cum ar veni de la proprii parinti.

Observatiile de la oamenii pe care nu ii cunoastem sunt cele mai dureroase, asadar trateaza-ti nora cu respect si dragoste. In timp, relatia dintre voi doua va deveni foarte naturala si vei observa cum nora iti va cere singura sfatul in privinta unor probleme pe care poate le va intampina.

Pasul 3. Afla ce te nemultumeste la nora ta

Nu iti place cum se comporta cu fiul tau? Ti se pare ca se imbraca ciudat, te deranjeaza gusturile ei sau nu ii simpatizezi familia? Inainte sa critici toate acestea, gandeste-te ca oamenii sunt diferiti, asa ca sunt sanse mari ca nici tu sa nu fii pe placul tuturor.

Ceea ce este mai important este faptul ca nora ta este persoana pe care fiul tau o iubeste. Orice critica la adresa ei prezinta sanse mari sa ajunga si la urechile lui. Acest lucru ar putea atrage dupa sine nemultumirile fiului tau si chiar certuri serioase intre voi doi. Chiar esti dispusa sa pierzi afectiunea copilului tau si respectul norei pentru niste detalii nesemnificative?

Pasul 4. Nu iti barfi nora

Discutiile de acest gen se raspandesc destul de repede in cadrul unei familii sau a cercului comun de prieteni, asa ca exista sanse mari ca micile barfe despre nora ta sa ajunga la urechile acesteia sau ale sotului sau. Risti sa pierzi foarte multe lucruri: respectul familiei si a baiatului tau, sansa de a avea o relatie armonioasa cu sotia copilului tau, respectul care ti s-ar cuveni in alte circumstante.

Ce parere crezi ca si-ar face prietenii sau familia ta daca ar auzi tot felul de intrigi si barfe la adresa norei tale? Vei fi catalogata drept intriganta si incet incet, acestia se vor indeparta de tine. Inevitabil, vei crea o situatie care va avea consecinte negative pentru toata lumea, insa sunt sanse mari ca tu sa fii cea blamata pentru incurcaturile create.

Pasul 5. Realizeaza ca fiul tau nu mai este un copil

Fiul tau nu mai este un copil, iar nora nu este noua lui mamica, ci sotia acestuia. Asadar, el este cel care si-a ales-o ca partenera de viata, fara sa fie obligat de nimeni. Daca nora ta este o persoana extrovertita, iar tie nu iti place acest lucru, gandeste-te ca ii este pe plac baiatului tau.Poate ca avea nevoie de cineva care sa il scoata din rutina.Daca ei ii place sa ia deciziile in casa, este foarte posibil ca fiul tau sa fie cel care prefera sa nu isi bata capul cu astfel de probleme.

Din moment ce casnicia lor functioneaza, inseamna ca se completeaza. Probabil ca sunt lucruri de care acesta are nevoie si de care tu nu ai aflat, pentru ca si-a gasit corespondentul in nora ta. Nu trebuie sa intelegi neaparat deciziile fiului tau, insa ai putea avea incredere in judecata lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului