Cresterea copilului

#bona #babysitter #interviuri video #copil

Cum sa gasesti o bona de incredere

Gasirea unei bone de incredere poate reprezenta pentru parinti o grea incercare cand vine vorba de siguranta copilului lor, pe toata perioada cand sunt la job. Angajarea unei bone care nu are experienta sau calificarile necesare ar putea fi o alegere total neinspirata. Asadar, gasirea unei bone de incredere se dovedeste a fi un pas important in crearea unei relatii confortabile intre copilul tau si persoana necunoscuta cu care urmeaza sa-si petreaca o mare parte din timp.

Iata care sunt aspectele de care este bine sa tii cont pentru a gasi o bona de incredere, care sa se potriveasca in mare masura cerintelor tale:

 

CV

Exista site-uri specializate care pun la dispozitia parintilor CV-urile bonelor care cauta un loc de munca. Citeste cu mare atentie CV-ul bonei pe care o vrei si verifica daca aceasta indeplineste cerintele solicitate de tine. Un CV complet trebuie sa contina obligatoriu datele de contact, experienta, poza, disponibilitate asupra programului de lucru, detalii personale.

 

Scrisoare de intentie

Scrisoarea de intentie cunoscuta si sub denumirea de scrisoare de prezentare este primul contact pe care il iei cu bona, practic legatura dintre CV si jobul de bona. Din prezentarea personala pe care si-o face bona vei observa aspecte despre personalitatea si calitatile acesteia, parerea pe care aceasta o are despre sine.

De cele mai multe ori, in scrisoarea de intentie se specifica si motivul parasirii ultimului loc de munca. Asadar, acorda atentie acestor detalii, pentru ca poti afla multe lucruri despre viitoarea bona a copilului tau.

 

Interviu audio si video

Interviurile audio si interviurile video reprezinta o varianta inedita care sa-i ajute pe parinti in procesul de selectie a bonei pentru copilul tau. Ascultand si implicit vizualizand un astfel de interviu, parintii nu vor fi nevoiti sa contacteze si sa intalneasca nenumarate persoane pentru a vedea care este cea mai potrivita pentru copilul lor.

Modul in care o persoana vorbeste poate spune multe despre caracterul acesteia. Felul in care accentueaza cuvintele, tonul vocii, cat si cuvintele folosite te ajuta sa-ti faci mai usor o parere clara despre posibila bona a copilului tau. De asemenea, felul in care aceasta arata releva aspecte despre stilul de viata sau starea de sanatate a persoanei in cauza.

Nu ezita sa asculti si sa vizionezi de mai multe ori aceste interviuri audio si video cu bone pentru a vedea daca indeplinesc cerintele solicitate de tine.

 

Evaluare psihologica

Pentru a-ti sti copilul in deplina siguranta pe toata perioada cand esti la serviciu, este important sa ai incredere deplina in bona. Asadar, atunci cand iti alegi bona de pe un site sau agentie de recrutare verifica daca acesteia i s-a facut o evaluare psihologica . Cu siguranta nu ti-ai dori sa-ti lasi copilul in mainile unei persoane care sufera tulburari de comportament .

De asemenea, ii poti solicita bonei cazierul si chiar analizele medicale, acte necesare la fiecare angajare de altfel.

 

Referinte

Cercetand cu atentie detaliile cu privire la pregatirea profesionala a bonelor, poti face o selectie a celor mai potrivite persoane pentru copilul tau. Insa, pentru un plus de incredere este bine sa consulti referintele din CV, inainte de a semna contractul de angajare.

Este necesar sa angajezi o bona cu experienta, deoarece aceasta stie foarte bine cum sa gestioneze situatiile de criza in care copilul tau este neascultator sau chiar obraznic si implicit stie sa ia masurile cele mai potrivite.

Alege bonele care crezi ca se potrivesc cel mai bine cerintelor tale si verifica recomandarile acestora. Contacteaza doua persoane (firme de recrutare sau familii) pentru a solicita detalii despre calificarile bonei pe care vrei sa o angajezi.

 

Detalii personale

Anumite detalii personale precum fumatul sau pasiunea pentru gatit sunt aspecte foarte importante in alegerea unei bone. In primul rand, pe langa faptul ca tutunul este nociv pentru organismul unui copil, bona va trebui sa paraseasca incaperea in care se afla copilul pentru a nu fuma in interior. Se stie ca o clipa de neatentie se poate transforma intr-o situatie dramatica.

Pe de alta parte, daca bona este pasionata de gatit, acest lucru reprezinta un atu, deoarece pe de-o parte aceasta poseda cunostinte de nutritie, iar pe de alta parte puteti apela si la acest gen de servicii, fara sa fie nevoie sa angajati o bucatareasa.

Cautabona.ro pune la dispozitie parintilor peste 2500 de profiluri online ale bonelor care isi cauta in prezent un job. Cautabona.ro este un serviciu online de babysitting cu ajutorul caruia parintii isi pot alege bona direct, fara intermediari si fara comision la angajare. Pune la dispozitie de peste un an interviuri audio cu bonele si a lansat de curand interviurile video, in premiera pentru recrutarea online a bonelor in Romania.

Linkuri recomandate: 

 Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bone Cluj I Bone Iasi I Bone Sibiu I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

 Angajez bona

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului