Cresterea copilului

# renuntare tableta # renuntare telefon #tableta #telefon

Cum sa-i faci pe cei mici sa renunte la telefon si tableta

Conform studiilor, parintii care doresc sa limiteze timpul petrecut de copii in fata ecranului au o sansa mai mare daca incep mai devreme si vor respecta politica impusa.

Cat de bine este sa permitem copiilor sa fie activi in mediul online?

Ecranele tabletelor si telefoanelor fura din timpul si atentia copiilor, tinandu-i departe de activitatile sanatoase care promoveaza cresterea si evolutia lor. Acest lucru ar trebui sa fie suficient pentru parinti pentru a le interzice complet accesul copiilor in mediul online. Totusi, nu este nevoie sa se mearga pana acolo. Nu tot timpul petrecut in fata ecranului este daunator. Unii copii folosesc acest timp pentru a explora noi hobby-uri sau interese, pentru a face filme, pentru a scrie cantece sau a se conecta cu rudele sau prietenii indepartati, deci intr-un mod util.

Incepeti devreme

Studiile au dovedit ca daca parintii vor incepe de timpuriu sa reduca timpul petrecut de copii in fata ecranelor, cu atat au mai multe sanse de succes. Altfel, timpul mediu petrecut de copii in fata televizorului, a computerului sau a mobilului poate creste considerabil - de la 53 de minute la varsta de 12 luni, pana la 150 de minute la varsta de 3 ani.

Interventiile pentru reducerea timpului petrecut in fata ecranului functioneaza mai bine daca sunt introduse mai devreme. In plus este usor sa se stabileasca anumite limite copiilor mici si parintii pot intarzia sa le cumpere tablete sau telefoane, aplicatii sau jocuri.

Aplicarea unei politici ferme

Pe masura ce copiii cresc, vor incepe sa solicite propriile dispozitive, pe motiv ca prietenii lor deja de au, lucru care va ingreuna situatia parintilor. Daca acestia nu au o politica buna si ferma pentru limitarea timpului petrecut in fata ecranelor, vor avea parte de o multime de conflicte. In plus, vor aparea si alte complicatii cum ar fi rezolvarea incompleta a temelor, decalarea orei de culcare si probleme de comportament.

Conversatia, argumentele inteligente si alternativele sunt cele mai bune strategii

Am vazut ca pentru a evita situatiile neplacute si complicatiile care pot aparea in cazul copiilor mari, parinti ar trebui sa creeze impreuna cu acestia reguli ferme legate de timpul petrecut in fata ecranelor in familie. In acest proces, conversatia este foarte importanta. Regulile sunt supuse negocierii pe masura ce copiii cresc, asa ca parintii vor trebui sa se informeze pentru a afla ce argumente functioneaza. Mai mult, daca vor gasi activitati alternative pe care sa le propuna copiilor, cum ar fi iesirile regulate in natura, in familie, vor avea sanse mai mari sa tina copiii departe de ecrane.

Copiilor nu le place sa fie manipulati

Pentru a accepta mai usor regulile, copiii au nevoie sa inteleaga de ce li se impun restrictii in timpul petrecut online. De aceea, parintii ar trebui sa evalueze impreuna cu copiii ce inseamna dependenta de internet si ce efecte poate avea.

Niciunui copil nu ii place sa fie manipulat si, daca va intelege modul in care telefonul ii poate controla comportamentul, se va gandi de doua ori la modul in care isi petrece timpul online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului