Cresterea copilului

#tren #avion #masina #voiaj #copii #vacanta #calatorie

Cum sa ii tii pe copii ocupati in timpul unei calatorii de lunga durata

Nici nu ati plecat bine la drum si cei mici deja au inceput: "Cat mai avem?", "Cand ajungem?", "Ne-am plictisit!". In aceste conditii, calatoriile de lunga durata se transforma intr-un calvar, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Prin cateva activitati simple, poti face timpul sa treaca mai usor. 

 

 

 

 Pasul 1. Ia cu tine mancare de rontait

Evita snacks-urile si alege fructele uscate, biscuitii sau cerealele. Nu opta pentru ciocolata sau dulciuri care murdaresc. Copiii adora sa mai rontaie cate ceva bun din cand in cand, iar apetitul va creste simtitor atunci cand ati pornit la drum lung.

Asadar, tine-i ocupati pe micutii tai, insa alege variantele mai sanatoase ale snacks-urilor. Nu uita sa le oferi si apa pentru a se hidrata. Ar fi indicat sa alegi apa in locul laptelui sau a altor sucuri, pentru ca in cazul in care copiii vor varsa accidental lichidul pe tapiseria masinii sau pe haine, apa se va usca rapid si nu va lasa urme.

Pasul 2. Nu uita de carti si creioane colorate

Copiilor le place sa coloreze sau sa deseneze, aceasta fiind o activitate care ii tine deseori ocupati. Ia cu tine creioane colorate care se sterg usor cu apa astfel incat, in cazul in care cel mic deseneaza si pe hainute sau tapiseria masinii, petele se vor indeparta fara probleme.

Daca acesta se plictiseste repede, variaza, cumparandu-i carti care contin diverse stickere . Va fi mult mai absorbit de noua activitate; realizati chiar un colaj, inventati o poveste etc.

 Pasul 3. Ascultati muzica pentru copii

Cantecele invatate la gradinita sau la scoala se gasesc destul de usor si in comert. Achizitioneaza un astfel de material si asculta-l impreuna cu copiii tai. Puteti organiza concursuri de genul cine canta cel mai frumos, cine stie sa cante tot cantecelul, cine reuseste sa danseze pe melodie etc. Pentru momentele in care copiii tai adorm, le poti pune pe fundal o poveste tip audiobook .

Pasul 4. Vorbeste cu cei mici despre destinatia spre care va indreptati

Observati impreuna peisajele in schimbare, vorbiti despre ceea ce veti vedea mai departe, cum isi imagineaza acestia ca vor arata locurile pe care le veti vizita, ce anume vedeti in drumul vostru. Ar fi indicat sa nu faci acest lucru in timp ce conduci. Daca insa esti liber si partenerul tau ocupa rolul soferului, atunci poti gasi lejer cat mai multe subiecte de discutie legate de planurile voastre de vacanta.

Pasul 5. Ia cu tine un laptop sau un DVD portabil

Un desen animat ii va linisti intotdeauna chiar si pe cei mai agitati dintre copii. Ia cu tine un laptop sau un DVD portabil si lasa-i pe copii sa se linisteasca urmarind filmele lor preferate. Daca doresti ca ceilalti din masina sa nu fie deranjati de zgomot, nu uita castile acasa.

Pasul 6. Luati pauze 

Un drum lung fara oprire devine obositor chiar si pentru un adult. Luati pauze scurte la fiecare doua ore pentru a va putea relaxa putin. Lasa-i pe copii sa se plimbe, beti un suc la o terasa si apoi veti fi gata pentru drum. Cu totii veti avea nevoie de un ragaz pentru a va intinde putin si pentru a manca ceva.

Articole care te-ar mai putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare