Cresterea copilului

#ingrijire copil #carii #copil #periuta de dinti #periaj dentar

Cum sa il convingi pe copil sa se spele pe dinti

Igiena dentara timpurie este secretul unei danturi sanatoase, impecabile, lipsite de probleme, motiv pentru care trebuie sa incerci sa-l convingi pe copilul tau sa se spele pe dinti in mod regulat, sa foloseasca ata dentara si apa de gura.



Iata cateva modalitati prin care poti face acest lucru


Fii un exemplu bun de urmat


In fiecare dimineata si seara, spala-te pe dinti si roaga-l pe copil sa faca acelasi lucru. Spune-i ca adori senzatia de curatenie pe care o ai in urma periajului si igiena orala este foarte importanta. In momentul in care copilul isi vede parintii ca urmeaza cu strictete regulile de igiena orala, isi va forma cu siguranta acelasi obicei, mai ales daca il vei stimula mereu sa nu sara peste acest pas important.


Achizitioneaza-i produse speciale


Pasta si periuta de dinti sunt doua obiecte care il pot convinge pe copil sa se spele mereu pe dinti. Achizitionati impreuna o periuta de dinti pe care sa fie desenate personajele sale preferate. De asemenea, pasta de dinti si apa de gura trebuie sa fie destinate copiilor - un ambajal frumos colorat si cu desene animate il vor face pe copil sa se spele zilnic pe dinti.

Atentie! Este esential ca periuta de dinti sa aiba perii moi, care sa nu raneasca gingiile copilului si sa nu provoaca sangerari. Altfel, risti ca micutul sa evite sa se mai spele pe dinti de teama ca ar putea sangera.


Vorbeste-i despre igiena orala


Fa-l sa inteleaga ca alimentele pe care le consuma, in special dulciurile, actioneaza ca niste monstruleti care ii distrug dintii, iar periuta si pasta sunt singurele arme pe care el le are impotriva acestora.

Spune-i, de asemenea, ca ceilalti copii nu se vor mai juca cu el daca nu va avea dintii curati si frumosi si ca risca sa fie dat la o parte si evitat tocmai din acest motiv.


Invata-l sa faca periajul in mod corect


Daca mergi la un cabinet stomatologic cu copilul, el va primi o lectie scurta despre cum se face periajul in mod corespunzator. Medicul stomatolog va va arata exact cum se face un periaj corect si iti va spune ca in afara de dinti, copilul trebuie sa isi ingrijeasca si limba si obrajii interior pentru ca in aceste zone se aduna foarte multe bacterii responsabile de aparitia cariilor sau de prezenta respiratiei urat mirositoare.


Transforma totul intr-o joaca


Dimineata, cand va treziti, mergeti impreuna la baie si spalati-va impreuna pe dinti. Cine are rabdare sa se spele pe dinti timp de doua minute, va castiga un premiu surpriza. Astfel, copilul nu doar ca isi va dori sa ajunga in fiecare dimineata la baie pentru a se spala pe dinti, dar va incerca sa faca acest lucru intr-un mod cat mai corect, fara sa se grabeasca.

Atentie!

Schimba-i periuta de dinti la fiecare 2 - 3 luni pentru ca aceasta acumuleaza bacterii si nu mai este eficienta in procesul de curatare.

De asemeneam pasta de dinti trebuie schimbata si ea dupa fiecare terminare - este foarte posibil ca bacteriile din gura sa se obisnuiasca cu un anumit tip de pasta de dinti, motiv pentru care trebuie inlocuita cu alta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului