Cresterea copilului

#igiena #copil #pasta de dinti #periuta de dinti #periaj

Cum sa il convingi pe copil sa se spele pe dinti

spalatul pe dinti se poate transforma intr-o adevarata aventura pentru parinti, acestia lovindu-se, de cele mai multe ori, de refuzul copiilor. Cei mici nu tin cont de aparitia cariilor sau de cat de bine le-ar sta cu un zambet stralucitor. Pentru copii, spalatul pe dinti este pur si simplu o activitate plictisitoare. De aceea, este necesar sa te folosesti de cateva trucuri, pentru a transforma totul intr-o joaca.
 

 

Schimba programul de spalat pe dinti 

In loc sa il trimiti sa se spele pe dinti inainte de culcare, abordeaza o strategie ceva mai ofertanta. Spune-i celui mic sa se spele pe dinti inainte de serialul de desene animate preferat. In felul acesta, se va preocupa mult mai mult de ceea ce urmeaza si nu va protesta atat de mult cand va sti ca orice minut pierdut ii rapeste din timpul alocat activitatii preferate.

Periaj in ritmul muzicii

Alege melodia preferata a copilului tau si lasa-l sa se spele pe dinti pe toata durata acesteia. O melodie pentru copii dureaza in jur de doua trei minute, suficient pentru igiena celui mic. Periatul dintilor in ritmul muzicii va face lucrurile mult mai interesante.

Alege o periuta haioasa  

Alegeti impreuna pasta si periuta de dinti . Acestea sunt special concepute pentru a fi pe gustul celor mici, in toate formele si culorile. Daca nici astfel de periute nu il atrag, atunci achizitioneaza-i o periuta de dinti electrica. Ai toate sansele sa intre in acest joc haios.

In fata televizorului

Chiar daca nu este exact prima solutie pe care ai aborda-o, lasa-l pe copilul tau sa se spele pe dinti in fata televizorului. Foloseste o cantitate redusa de pasta de dinti , pentru a nu murdari. In felul acesta, copilul tau va primi cel putin ideea de a incerca pasta si periuta, pentru ca pe parcurs, in timp ce devine mai constient de importanta acestui obicei, sa se mute in baie.

Joc de rol "de-a spalatul pe dinti"

Foloseste-te de papusi sau de eroii preferati ai copilului tau pentru a transforma spalatul pe dinti intr-o rutina. De exemplu, daca fetita trebuie sa se spele pe dinti, atunci si papusa ei va urma acelasi obicei. Organizeaza un joc de rol si las-o pe fetita ta sa isi pregateasca papusa de culcare, asa cum si tu o pregatesti pe aceasta pentru somn prin: spalatul pe dinti, cititul unei povesti etc.

Periaj desprins din povesti

Cauta prin librarii povesti care au ca centru de interes spalatul pe dinti, dar si ce se intampla cu copiii care sar peste aceasta activitate. Poti transforma momentul intr-o poveste de seara, dar si intr-o activitate educativa.

Puzzle amuzant in baie 

Lipeste un baie un poster-puzzle, pe care sa il completati cu piese doar dupa ce copilul tau s-a spalat pe dinti.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului