Cresterea copilului

#baie #bebelus #copil #imbaiere

Cum sa il convingi pe copilul tau sa faca baie

Atunci cand vine momentul imbaierii, unii copii incep sa recurga la orice mijloace pentru a scapa: plang, tipa, se zbat si totul se transforma in scene de isterie. Cu putina rabdare si cativa pasi de nadejde poti transforma aceste clipe in distractie garantata. 

 

Pasul 1. Decoreaza baia intr-un mod prietenos

Daca vrei sa il atragi copilul tau in aceasta activitate, atunci cea mai sigura modalitate este sa faci din baie un mediu primitor. Achizitioneaza jucarii speciale, destinate acestui moment al zilei, de la barcute, masinute, pistoale cu apa, pana la clasicele ratuste. Da o tura prin magazinele de specialitate si lasa-l pe cel mic sa isi aleaga jucariile preferate.

Pasul 2. Foloseste produse de ingrijire destinate copiilor

Un gel de dus cu aroma de capsuni atrage imediat si cel mai incapatanat dintre copii. In gama produselor pentru copii vei gasi foarte multe variante ale cosmeticelor pentru baie: geluri de dus parfumate, spumante de baie, sampoane care nu provoaca usturimi daca intra in ochi, sapunuri colorate etc. Pe langa faptul ca nu sunt atat de agresive ca produsele obisnuite, cei mici vor fi atrasi de mirosurile irezistibile si de ambalajele imprimate cu eroii lor preferati.

Pasul 3. Lasa-l pe cel mic sa se joace in cada

Joaca este una dintre cele mai bune metode de educare si de asemenea, mijlocul prin care il poti convinge pe un copil sa faca si ceea ce initial nu ii este pe plac. Lasa-l sa se joace in apa cu jucariile speciale pentru baie, faceti impreuna multe baloane de sapun sau stropiti-va cu pistoalele cu apa. In curand, va indragi balaceala si se va obisnui si cu apa.

Pasul 4. Aseaza in cada un covoras antiderapant

Daca celui mic ii este frica de suprafetele alunecoase, aseaza in cada un covoras antiderapant si testati-l impreuna pentru ca acesta sa castige incredere. Mai mult, vei elimina disconfortul cauzat de o suprafata tare si vei inlatura orice pericol de accidentare, chiar si pentru cei mai curajosi dintre copii.

Pasul 5. Cititi povesti care au ca tema momentul imbaierii

Familiarizeaza-ti copilul cu diferitele activitati din timpul zilei. Asa cum ii vorbesti despre scoala, despre masa, prieteni, familie,  spune-i cate ceva si despre baie. Vei gasi usor carti care au ca subiect momentul imbaierii. In acest fel, copilul va intelege ce se intampla, de ce trebuie sa faca baie, va asimila morala continutului si se va regasi in personajele prezentate.

Pasul 6. Foloseste-te de efectul relaxant al muzicii

Majoritatea copiiilor adora sa cante sau sa asculte muzica speciata creata pentru ei. Da drumul la radio sau la casetofon si ascultati impreuna cantecele preferate. In felul acesta, copilul tau se va simti mai confortabil in voia sunetelor ritmate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului