Cresterea copilului

#copii #activitati copii #copil sedentar #copil activ

Cum sa il faci pe copil sa fie mai activ

Generatiile tinere au tendinta sa isi petreaca tot timpul liber in fata computerului sau a televizorului. Lipsa de activitate fizica vor grabi aparitia unor boli si afectiuni care apar, de regula, la oamenii maturi. In acest sens, este de datoria parintilor sa ia din timp masurile necesare pentru a-l stimula pe copil sa fie mai activ si, astfel, mai sanatos.


Jocuri in aer liber


Chiar daca in cartierul in care locuiesti copiii nu se mai joaca "V-ati ascunselea" sau "Ratele si vanatorii", ar trebui sa il stimulezi pe copilul tau sa iasa afara si sa se joace cu copiii de varsta lui. De asemenea, atunci cand te intalnesti cu alti parinti, ar fi bine sa le propui intalniri comune, cu copiii vostri si sa ii invatati pe acestia jocurile copilariei voastre. Este adevarat ca inceputul poate fi mai greu, insa fara indoiala din momentul in care vor descoperi bucura oferita de aceste jocuri, nu vor mai renunta la ele.

Doar asa copilul tau va imbina utilul cu placutul si va face exercitii fizice in timp ce se va distra si socializa.


Dansuri


Indiferent ca este vorba despre o fetita sau despre un baietel, dansurile sunt potrivite pentru oricine. Daca are peste 3 ani, copilul tau poate fi inscris la orice cursuri de dans. Dansul nu il va ajuta doar sa faca mai multa miscare fizica, ci si sa aiba o pozitie fizica mai buna, sa isi tina spatele drept. Dincolo de acest aspect, copilul va invata cum sa lucreze in echipa si va reusi sa socializeze mult mai bine.

In functie de preferintele copilului, il poti inscrie pe acesta la dansuri precum tango, samba, cha-cha etc.


Gimnastica


Atunci cand auzi de gimnastica te gandesti automat la munca si chinuri ingrozitoare. Este adevarat ca acestea doua cuvinte sunt la ordinea zilei, insa doar pentru cei care vor sa ajunga la profesionisti si care se antreneaza zilnic. Copilul tau nu trebuie sa mearga la antrenamente zilnice si nici sa stea in compania antrenorilor mai mult de doua ore pe zi.

Trebuie sa discuti cu acestia si sa le spui ca tot ce iti doresti este ca micutul tau sa faca mai mult efort fizic si in niciun caz sport de performanta.


Sporturi diverse


In functie de varsta copilului si de preferintele acestuia, il poti inscrie la cursuri de lupte sau la inot, handbal, tenis, ciclism, atletism, baschet, rugby etc. Toate aceste sporturi il vor ajuta pe copil sa faca sport cu foarte mare placere. Din acest motiv este foarte important sa selectati impreuna sportul respectiv si nu sa decizi in numele copilului tau.


Iesiri in aer liber


Nu ezita sa organizezi iesiri in aer liber, in parc sau in afara orasului in fiecare weekend. Aici copilul se poate bucura de aer proaspat si de activitati care sa ii stimuleze organismul, musculatura. Ori de cate ori plecati undeva, incercati sa luati cu voi o minge de volei, doua palete de badmington sau o coarda de sarit. Orice ai alege, asigura-te ca il stimuleaza pe copilul tau, dar si pe tine, sa faceti miscare impreuna si sa va bucurati nu doar de sport, ci de amintiri noi si frumoase.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului