Cresterea copilului

#copil #parinte #igiena

Cum sa il obisnuiesti pe copil sa faca la olita

Copilul tau a trecut deja de varsta de un an, dar inca mai depinde de scutece ? Ei bine, este momentul perfect pentru a scapa de acestea si pentru a trece la utilizarea olitei. In mod sigur nu vei reusi sa il convingi din prima si izbanda nu va fi usoara, insa cu multa rabdare il vei invata pe mititelul tau sa foloseasca olita .

Cand se face trecerea la olita

Momentul potrivit nu tine neaparat de o anumita varsta, chiar daca in mod obisnuit trecerea de un an este cel mai propice moment. Achizitionarea olitei si obisnuirea copilului cu ea se face atunci cand copilul are scaune la momente predictibile – spre exemplu, daca obisnuieste sa aiba scaune imediat dupa ce mananca, tine olita cat mai la indemana. De asemenea, daca micutul tau obisnuieste sa faca grimase sau sa se strambe atunci cand are scaune, iti va fi foarte usor sa incepi “instruirea” pentru ca vei avea mereu semnale.

Alte semne care iti arata ca este pregatit pentru olita:

Iti arata olita sau intreaba de aceasta Incearca sa isi dea pantalonii jos Nu vrea sa mai poarte scutece.

Ce ai de facut:

Achizitioneaza o olita haioasa

Unii copii nu vor sa auda de olita sub nicio forma, asa ca trebuie sa iei masuri – oferta este foarte variata si incepe de la olite desenate sau cu forme de animalute, pana la olite muzicale. Nu trebuie decat sa stii ce il pasioneaza pe copilul tau, ce personaj il incanta, iar treaba este pe jumatate rezolvata.

Iata aici cateva modele:

Olita muzicala

Olita muzicala Disney

Olita broscuta proetenoasa

Olita printesei

Obisnuieste-l pe copil cu olita

Nu ii prezenta copilului olita exact cand are nevoie de ea. Imediat ce ai cumparat-o (ideal ar fi sa o alegeti impreuna), las-o copilului pentru a se juca si uita la ea. In acest fel el va fi deja obisnuit cu ea si va sti ca olita nu este un obiect strain, care ii poate face rau. De asemenea, indeamna-l pe copil sa o testeze mai intai cu hainele pe el si intreaba-l daca se simte confortabil. Daca nu vrea sa o accepte din prima, nu il forta, ci incearca peste o jumatate de ora, cu mult calm.

Sarbatoriti fiecare reusita

De fiecare data cand copilul foloseste olita, ofera-i un fel de premiu (un desert, inca jumatare de ora in fata televizorului, o jucarie noua etc).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului