Cresterea copilului

#nas #bebelus #trusou #botez #parinti

Cum sa imbraci bebelusul la botez

Botezul copilului reprezinta unul dintre momentele ce iti vor ramane in suflet toata viata. Pentru a onora evenimentul cum se cuvine, iti doresti ca micutul tau sa fie imbracat deosebit. Iata cateva sfaturi ce tin de traditia botezului si de modul in care ar trebui sa iti imbraci bebelusul la acest eveniment .

Traditional, bebelusul era imbracat intr-o camasa alba , ce simboliza puritatea si inocenta- aceasta camasa era purtata atat de fetite, cat si de baietei. Magazinele au inceput sa devina destul de ofertante in ceea ce priveste tinuta pentru botez a copilului, asa ca atat nasii, cat si parintii prefera sa ii aleaga copilului niste hainute mai deosebite.

Este important de stiut insa ca in ziua botezului, copilul va avea, practic, doua tinute: una oferita de parinti si a doua oferita de nasi. Inante de botez, copilul ajunge la biserica imbracat de mamica si pleaca imbracat cu hainutele oferite de nasi.

Pentru a pastra traditia camasii albe, de multe ori parintii si nasii opteaza tot pentru hainute albe – rochita de printesa pentru fetite sau un costumas elegant pentru baietei. Cu toate acestea, gusturile variaza, asa ca hainele elegante nu sunt singura optiune, unii parinti preferand sa aleaga ceva mai practic sau costumase mai colorate, nu neaparat albe sau roz/bleu.

Inainte de a face cumparaturile, tine cont de cateva detalii practice. Hainutele ar trebui sa fie usor de imbracat, fara sa te chinui printre panglici si nasturasi si sa il determini si pe copil sa se agite mai mult decat este necesar.

Tine cont si de faptul ca bebelusii cresc destul de repede, asa ca incearca sa achizitionzi hainutele cu cateva zile inainte de botez. Vei evita astfel surprizele neplacute, chiar in ziua evenimentului.

Daca doresti ca micutul sa fie imbracat intr-o tinuta ce a mai fost purtata in familie si pastrata de-a lungul timpului, atunci probeaza-l cu hainutele respective, tot cu cateva zile inainte, pentru a sti daca nu esti cumva nevoita sa ii cumperi altceva.

Nu in ultimul rand, inainte de a imbraca bebelusul, spala hainutele. Nu poti sti prin cate maini au trecut lucrusoarele respective, asa ca ar fi mai bine sa previi o eventuala imbolnavire in felul acesta.

In ceea ce priveste tema aleasa pentru hainutele tale, totul ramane la alegerea ta. Fie ca vrei sa optezi pentru o tinuta simpla, pentru una de gala sau pentru un costumas mai practic de hainute, vei gasi in magazine oferte variate pentru toate gusturile. Mai mult, daca nu ai timp sau nu vrei sa alergi din magazin in magazin pentru a cumpara cele necesare, distribuitorii iti pun la dispozitie seturi pentru botez care contin atat hainutele copilului, dar si paturica in care sa il asezi, batiste, pantofiori, sosete in acelesi stil precum costumasul de haine.

Iata cateva magazine unde poti gasi hainute de botez pentru prichindelul tau:


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare