Cresterea copilului

# odihna bebelus #dezvoltare bebelus #bebelus

Cum sa iti ajuti bebelusul sa se odihneasca si sa se dezvolte corespunzator?

Inca de cand aflam vestea venirii pe lume a bebelusului, mintea ne este invadata de miile de idei referitoare la decorarea camerei acestuia.

Piesa care se regaseste in centrul tuturor acestor idei si foarte importanta pentru dezvoltarea armonioasa a copilasului este denumita patut bebe pentru ca asigura celui mic spatiul necesar pentru odihna.

Acesta va fi locul care ii va oferi siguranta, locul in care parintii pot lasa bebelusul uneori nesupravegheat, deci atentia in alegerea patutului pentru copii capata proportii maxime.

Un patut pentru copii este locul perfect pentru ca noul membru al familiei sa se odihneasca in voie

Pentru ca normele de siguranta sa poata fi atinse si indeplinite, patutul trebuie sa fie solid, rezistent, stabil, sa aiba marginile netede si rotunjite, fara colturi taioase si crapaturi, gratiile sa fie fixe si intacte, cu o distanta de 4,5- 6,5 cm intre ele pentru ca bebelusul sa nu ramana intepenit, sa nu fie vopsit cu substante care pot fi toxice sau daunatoare bebelusului, ci doar cu vopseluri autorizate care sa nu produca afectiuni in caz de ingerare.

Un alt element important de care trebuie sa tinem seama este tablia patutului pentru bebelus

Aceasta trebuie sa fie foarte solida si sa reziste la sariturile pe ea ale copilului. In magazinul online Carucioaredecopii.ro gasesti patuturi cu roti pentru bebelusi care se dovedesc foarte utile atunci cand doresti sa le muti fie dintr-o camera in alta, fie pentru a putea curata mai usor sub patut.

Cand apar copiii, spatiile de depozitare nu sunt niciodata suficiente, iar patuturile pentru copii prevazute cu sertare sunt perfecte pentru a le ocupa cu hainutele, pijamalutele si jucariile preferate ale bebelusului.

Este recomandata achizitionarea odata cu patutul si a saltelei, pentru a ne asigura ca acestea au exact aceeasi marime si pentru a o putea proba pe loc. Salteaua trebuie sa fie exact de marimea patutului, nu trebuie sa aiba spatiu liber intre ele, pentru a nu expune bebelusul unor pericole de respiratie.

Ca si pozitie de asezare in camera, patutul pentru copii trebuie sa fie tinut la distanta de orice obiecte de care bebelusul s- ar putea agata si care l-ar putea rani, de exemplu perdele, obiecte de mobilier mari, sau cabluri.

Specialistii recomanda ca micutul sa fie supravegheat in permanenta in primele luni de viata de catre parinti, astfel incat patutul poate fi asamblat in camera copilului daca se dovedeste dificil de mutat dintr-o camera in alta, insa unul dintre parinti trebuie sa doarma in camera bebelusului cu acesta.

In primele luni, tablia patutului pentru bebelusi va fi pozitionata la nivelul superior pentru ca acesta sa poata fi mai usor de ridicat in brate, urmand ca ea sa fie coborata treptata, pe masura ce copilul creste si poate sta in fundulet sau va incepe sa se ridice.

Patutul pentru bebelusi din lemn se va dovedi folositor pana cand copilul va atinge greutatea de 14 kilograme sau inaltimea de 89 de centimetri.

Tot aici gasiti patuturi balansoar, ideale pentru un somn linistit al copilului

Te asteptam pe Carucioaredecopii.ro petru a alege patutul pentru vise frumoase alaturi de copilului tau!

  • Comenzi Telefonice: 0723 666 005 / 0765 745 009
  • E-mail: contact@carucioaredecopii.ro
  • Adresa: Bulevardul Iuliu Maniu 181A, Bucuresti 061098, Romania
  • Contact Tehnic / Service: 0760 317 679

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului