Cresterea copilului

#scoala #parinti #copii #educatie

Cum sa iti convingi copilul sa invete mai bine

Computerul, jocurile sau prietenii sunt doar cateva dintre ispitele cu care copiii nostri sunt inconjurati, motiv pentru care scoala si lectiile pica, de cele mai multe ori, pe locul doi. Este adevarat ca poate fi mai dificil sa il convingi ca scoala trebuie sa fie prima pe lista prioritatilor, insa nu este un lucru imposibil.

Iata cateva metode pe care le poti aplica:

Discuta cu micutul tau

Explica-i copilului tau ca lucrurile pe care le invata acum sunt esentiale pentru viitorul sau si ca informatiile pe care le primeste de la calculator sau cu prietenii.

Totul se discuta si se explica foarte clar. Amenintarile si certurile nu vor fi de folos nimanui - ele nu vor face decat sa il ambitioneze pe copil sa faca totul contra spuselor tale. Vorbeste-i pe un ton bland, evitand sa tipi la el si asculta tot ce are de spus.

Ajuta-l la lectii

Atunci cand se apuca de lectii, incearca sa stai langa el si sa acorzi interes exercitiilor pe care le face. Daca nu intelege ceva, explica-i (fara sa te enervezi), iar acolo unde vezi ca se descurca foarte bine, ofera-i sansa sa il lasi sa iti arate cum se face (chiar daca tu stii foarte bine) si arata-te foarte interesata de explicatiile sale. In acest fel, isi va da seama ca lucrurile pe care le invata la scoala sunt cu adevarat interesante si de folos.

Fiecare cu responsabilitatea sa

Parintii trebuie sa explice scolarului ca fiecare membru al familiei are diverse responsabilitati. Parintii sunt cei care muncesc, castiga bani pentru a avea o viata frumoasa, fac mancare si curatenie, el este cel care trebuie sa mearga la scoala si sa ia cele mai bune note.

Stimuleaza-l cu mici atentii

De fiecare data cand ia note mari si cand are rezultate bune la scoala, ofera-i un cadou si lauda-l in fata tuturor cunoscutilor. In acest fel copilul isi va dori si mai mult sa aiba rezultate exceptionale.

Creaza-i un mediu de invatare placut

Camera in care copilul studiaza trebuie sa fie cat mai primitoare, luminoasa si lipsita de factori perturbatori. Atunci cand micutul invata, el trebuie sa fie ferit de zgomote sau alte lucruri care ii pot atrage atentia (televizorul sau radioul etc).

Tine legatura cu invatatoarea copilului

Cel putin o data pe luna contacteaz-o pe invatatoarea micutului tau si afla care este situatia sa scolara. Invatatoarea, pe langa aceste informatii, iti va spune unde are probleme si care sunt cele mai eficiente metode prin care il poti ajuta sa devina mult mai bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului