Cresterea copilului

#crestere copii #sfaturi #copii #parinti #prieteni

Cum sa iti cresti copiii astfel incat sa fie prieteni pe viata

Meseria de parinte este probabil cea mai grea. Iar, cu cat ai mai multi copii, cu atat cresterea lor este mai dificila. Psihologul clinician specializat in dezvoltarea copiilor, dr. Laura Markham vine in intampinarea parintilor cu cartea "Parinti linistiti, frati fericiti. Cum sa crestem frati prieteni pe viata".

Lansarea cartii va avea loc marti, 27 octombrie, ora 18:30 in libraria Humanitas din Cismigiu. Cei interesati sunt invitati sa descopere cel mai eficient ghid de parenting ce include strategii practice, cu rezultate dovedite, pentru mai putine certuri si mai multa distractie intre frati.

La lansare vor fi prezenti Domnica Petrovai, psiholog clinician - Mind Education Health, Teodora Neagu (traducator), Bogdana Dobre (blogger), Miruna Jovin (coordonatorul colectiei "Cartile Parintilor") si Despina Badescu (redactor sef "Totul despre mame"), care vor vorbi despre cum sa crestem frati prieteni pe viata.

Dr. Laura Markham si-a format un public numeros si fidel datorita abordarii sale pline de compasiune, avand la baza legatura vitala dintre parinti si copii. In acest ghid mult asteptat, autoarea prezinta unele modalitati simple pentru a depasi nevoia de competitie si de conflicte, cultivand intre frati o relatie plina de iubire, asigurandu-l in acelasi timp pe fiecare dintre copii ca mama si tatal lui nu ar putea iubi niciodata mai mult pe altcineva.

"Am scris aceasta carte pentru a oferi parintilor toate instrumentele necesare ca sa poata creste frati prieteni pe viata. Stiu, din proprie experinta, cum este sa cresti frati. Dupa ce veti citi cartea veti putea la randul vostru sa ii ajutati pe copiii vostri sa isi gestioneze conflictele si sa isi construiasca relatii bazate pe respect si prietenie.", a declarat Dr. Laura Markham.

"Am invatat din cartea Laurei Markham cat de important este sa am o legatura stransa cu fiecare dintre copiii mei. Si cum interactiunea mea cu ei este definitorie pentru relatia dintre ei ca frati. Daca peste ani ei vor deveni prieteni atunci inseamna ca am facut ceea ce trebuie si voi putea spune ca m-am descurcat ca parinte.", a marturisit Miruna Jovin, coordonatoarea colectiei.

Oferind exemple si sfaturi clare ce pot fi puse in aplicare imediat, volumul contine tehnici cu rezultate dovedite, ce izvorasc din cercetare, menite sa-i ajute pe copii sa-si controleze emotiile, sa-si comunice nevoile si sa-si rezolve singuri neintelegerile, pentru a dezvolta astfel o legatura stransa pentru totdeauna si pentru a deveni adulti care vor trai in buna intelegere cu toti ceilalti.

Rezolva conflictele cu empatie!

"Aparitia unui copil intr-o familie produce o avalansa de schimbari. Dr. Laura Markham le arata parintilor cum sa rezolve problemele in relatiile dintre frati si cum sa le transmita acestora dragostea lor, chiar si in situatiile stresante, pentru ca cei mici sa se simta cu adevarat sustinuti. Rasfoiti aceasta carte si veti descoperi o perspectiva clara, intelepciune, idei usor de aplicat si sfaturi generoase, pline de respect fata de parinti si copii deopotriva." scrie Patty Wipfler, fondatoare Hand in Hand Parenting.

"Continand numeroase scenarii si raspunsuri realiste cu privire la modul in care parintii pot transforma situatiile conflictuale in oportunitati de dezvoltare a abilitatilor, iar teama lor in interventii utile, Parinti linistiti, frati fericiti ne pregateste cu maiestrie pentru a acorda atentia cuvenita experientelor fiecarui copil, a stabili limite, a diminua conflictele si a le dezvolta celor mici aptitudini pentru viata.", explica Dr. Tina Payne Bryson, coautoare a volumelor The Whole-Brain Child si No-Drama Discipline.

"In acest volum patrunzator, Dr. Markham se foloseste de cercetarea stiintifica, schitand strategii inteligente pe care orice parinte le poate folosi pentru a-si ajuta copiii sa-si rezolve conflictele cu empatie, intelegere si pace. O lectura obligatorie pentru toti parintii." mentioneaza Dr. Shefali Tsabary, autoare a volumelor The Conscious Parent si Out of Control.

Sursa foto: fallenpastor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului